Met dit gerecht nemen we je mee op reis naar Italië. Orzo lijkt op rijst, maar is toch echt een pastasoort. De kipgehaktballetjes hebben we alvast op smaak gebracht met Italiaanse kruiden. En een goede pasta top je natuurlijk af met goede kaas, vandaag is dat grana padano, het jongere broertje van de bekende Parmezaanse kaas. Deze kaas heeft een kortere rijpingstijd en is daardoor iets zachter van smaak.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Sjalot
1 unit
Knoflookteen
125 g
Rode cherrytomaten
85 g
Orzo
(Contains Gluten, Wheat May be present Soy, Lupin, Mustard, Egg)
5 g
Amandelschaafsel
(Contains Almonds May be present Peanuts, Sesame, Tree nuts)
3 unit
Kipgehaktballetjes met Italiaanse kruiden
1 teaspoon
Paprikapoeder
150 g
Spinazie
(May be present Celery)
25 g
Geraspte Italiaanse kaas
(Contains Milk)
1 tablespoon
Roomboter
(Contains Milk)
175 milliliters
Groentebouillon
to taste
Peper en zout
Bereid de bouillon. Snipper de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn. Halveer de rode cherrytomaten.
Verhit de helft van de roomboter in een pan met deksel en fruit de sjalot en de knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de orzo toe en roerbak 1 minuut. Schenk de bouillon over de orzo en kook, afgedekt, in 10 – 12 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om. Voeg eventueel meer water toe als de orzo te droog wordt.
Verhit ondertussen een wok of hapjespan op middelmatig vuur en rooster het amandelschaafsel, zonder boter of olie, tot het begint te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart. Smelt de overige roomboter in dezelfde pan en bak de kipgehaktballetjes in 5 minuten op middelhoog vuur rondom bruin. Voeg daarna de cherrytomaten en het paprikapoeder toe en bak 2 minuten mee.
Scheur de spinazie boven de pan in delen klein en laat al roerend slinken. Breng op smaak met peper en zout en bak 3 minuten op middelhoog vuur.
Voeg de helft van de geraspte Italiaanse kaas toe aan de orzo en laat al roerend smelten. Voeg de orzo toe aan de groenten en verhit nog 1 minuut.
Verdeel de orzo over de borden en garneer met het amandelschaafsel en de overige Italiaanse kaas.