Veggie + protein - Orzo met spinazie en kipgehaktballetjes
Veggie + protein - Orzo met spinazie en kipgehaktballetjes

Veggie + protein - Orzo met spinazie en kipgehaktballetjes

met rode cherrytomaten en Italiaanse kaas

Met dit gerecht nemen we je mee op reis naar Italië. Orzo lijkt op rijst, maar is toch echt een pastasoort. De kipgehaktballetjes hebben we alvast op smaak gebracht met Italiaanse kruiden. En een goede pasta top je natuurlijk af met goede kaas, vandaag is dat grana padano, het jongere broertje van de bekende Parmezaanse kaas. Deze kaas heeft een kortere rijpingstijd en is daardoor iets zachter van smaak.

Allergens:
Gluten
Wheat
Almonds
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Sjalot

1 unit

Knoflookteen

125 g

Rode cherrytomaten

85 g

Orzo

(Contains Gluten, Wheat May be present Soy, Lupin, Mustard, Egg)

5 g

Amandelschaafsel

(Contains Almonds May be present Peanuts, Sesame, Tree nuts)

3 unit

Kipgehaktballetjes met Italiaanse kruiden

1 teaspoon

Paprikapoeder

150 g

Spinazie

(May be present Celery)

25 g

Geraspte Italiaanse kaas

(Contains Milk)

1 tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

Not included in your delivery

175 milliliters

Groentebouillon

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3479 kJ
Calories832 kcal
Fat37 g
Saturated Fat16.6 g
Carbohydrate74 g
Sugar10.3 g
Dietary Fiber10 g
Protein46 g
Salt2.6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Wok

Cooking Steps

Snijden
1

Bereid de bouillon. Snipper de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn. Halveer de rode cherrytomaten.

Orzo koken
2

Verhit de helft van de roomboter in een pan met deksel en fruit de sjalot en de knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de orzo toe en roerbak 1 minuut. Schenk de bouillon over de orzo en kook, afgedekt, in 10 – 12 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om. Voeg eventueel meer water toe als de orzo te droog wordt.

Roosteren en bakken
3

Verhit ondertussen een wok of hapjespan op middelmatig vuur en rooster het amandelschaafsel, zonder boter of olie, tot het begint te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart. Smelt de overige roomboter in dezelfde pan en bak de kipgehaktballetjes in 5 minuten op middelhoog vuur rondom bruin. Voeg daarna de cherrytomaten en het paprikapoeder toe en bak 2 minuten mee.

Spinazie bakken
4

Scheur de spinazie boven de pan in delen klein en laat al roerend slinken. Breng op smaak met peper en zout en bak 3 minuten op middelhoog vuur.

Mengen
5

Voeg de helft van de geraspte Italiaanse kaas toe aan de orzo en laat al roerend smelten. Voeg de orzo toe aan de groenten en verhit nog 1 minuut.

Serveren
6

Verdeel de orzo over de borden en garneer met het amandelschaafsel en de overige Italiaanse kaas.