Garnalen met mafaldine in romige pestosaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Garnalen met mafaldine in romige pestosaus

Garnalen met mafaldine in romige pestosaus

met paddenstoelen, dille en rucolasalade

Dille is niet alleen smaakvol, maar bevat ook antioxidanten en vitamine C, waardoor het een gezonde en smakelijke toevoeging is aan diverse gerechten.

Allergenen :
Schaaldieren
Melk (inclusief lactose)
Tarwe
Cashewnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

120 gram

Garnalen

(Bevat Schaaldieren)

5 gram

Verse dille

(Kan bevatten Selderij)

20 gram

Rucola

175 gram

Gemengde gesneden paddenstoelen

25 gram

Biologische crème fraîche

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Knoflookteen

90 gram

Mafaldine

(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Soja)

20 gram

Pesto genovese

(Bevat Cashewnoten, Melk (inclusief lactose) Kan bevatten Pinda's, Noten)

½ stuk(s)

Sjalot

Zelf toevoegen

2 tl

Wittewijnazijn

½ el

Olijfolie

¼ tl

Honing [of plantaardig alternatief]

¼ tl

Mosterd

1 el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3596 kJ
Energie (kcal)860 kcal
Vetten46 g
waarvan verzadigd16.5 g
Koolhydraten74.8 g
waarvan suikers5.8 g
Vezels7.9 g
Eiwitten35.4 g
Zout1.4 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan
Saladekom

Instructies

Garnalen bakken
1
  • Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan voor de pasta.
  • Snipper de sjalot. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verhit per persoon: 1/2 el roomboter en 1/2 el olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Roerbak de garnalen 3 minuten. Voeg de laatste minuut de helft van de knoflook toe en breng op smaak met peper en zout. 
  • Haal de garnalen uit de pan en bewaar apart tot verder gebruik.
Paddenstoelen bakken
2
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in dezelfde hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de sjalot en overige knoflook 2 minuten. Voeg de paddenstoelen toe en bak 4 – 6 minuten.
  • Voeg daarna per persoon: 25 gr crème fraîche en 1 tl wittewijnazijn toe. Laat het geheel op laag vuur sudderen.
  • Voeg de mafaldine toe aan de pan met deksel en kook, afgedekt, in 7 – 9 minuten gaar. Giet daarna af, maar bewaar wat van het kookvocht.
Salade maken
3
  • Snijd de dille fijn.
  • Voeg aan een saladekom per persoon: 1/2 el extra virgine olijfolie, 1/4 tl honing, 1/4 tl mosterd en de overige wittewijnazijn toe.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de rucola en het grootste gedeelte van de dille toe aan de saladekom en schep goed om.
Serveren
4
  • Voeg de garnalen toe aan de champignons samen met de pasta, pesto en 1 el kookvocht per persoon.
  • Roer goed door en kook nog 1 minuut op middelhoog vuur.
  • Verdeel de pasta over diepe borden en garneer met de overige dille.
  • Serveer de salade naast de pasta.