Garnalen met mafaldine in romige pestosaus
Garnalen met mafaldine in romige pestosaus

Garnalen met mafaldine in romige pestosaus

met paddenstoelen, dille en rucolasalade

Dille is niet alleen smaakvol, maar bevat ook antioxidanten en vitamine C, waardoor het een gezonde en smakelijke toevoeging is aan diverse gerechten.

Allergens:
Crustaceans
Milk
Wheat
Cashews

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

120 g

Shrimp

(Contains Crustaceans)

5 g

Fresh dill

(May be present Celery)

20 g

Arugula

175 g

Pre-cut ​​mushroom mix

25 g

Organic crème fraîche

(Contains Milk)

1 piece

Garlic

90 g

Mafaldine

(Contains Wheat May be present Egg, Soy)

20 g

Green pesto

(Contains Cashews, Milk May be present Peanuts, Tree nuts)

½ piece

Shallot

Not included in your delivery

2 teaspoon

White wine vinegar

½ tablespoon

Olive oil

¼ teaspoon

Honey [or plant-based alternative]

¼ teaspoon

Mustard

1 tablespoon

[Plant-based] butter

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3596 kJ
Calories860 kcal
Fat46 g
Saturated Fat16.5 g
Carbohydrate74.8 g
Sugar5.8 g
Dietary Fiber7.9 g
Protein35.4 g
Salt1.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole
Salad Bowl

Cooking Steps

Garnalen bakken
1
  • Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan voor de pasta.
  • Snipper de sjalot. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verhit per persoon: 1/2 el roomboter en 1/2 el olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Roerbak de garnalen 3 minuten. Voeg de laatste minuut de helft van de knoflook toe en breng op smaak met peper en zout. 
  • Haal de garnalen uit de pan en bewaar apart tot verder gebruik.
Paddenstoelen bakken
2
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in dezelfde hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de sjalot en overige knoflook 2 minuten. Voeg de paddenstoelen toe en bak 4 – 6 minuten.
  • Voeg daarna per persoon: 25 gr crème fraîche en 1 tl wittewijnazijn toe. Laat het geheel op laag vuur sudderen.
  • Voeg de mafaldine toe aan de pan met deksel en kook, afgedekt, in 7 – 9 minuten gaar. Giet daarna af, maar bewaar wat van het kookvocht.
Salade maken
3
  • Snijd de dille fijn.
  • Voeg aan een saladekom per persoon: 1/2 el extra virgine olijfolie, 1/4 tl honing, 1/4 tl mosterd en de overige wittewijnazijn toe.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de rucola en het grootste gedeelte van de dille toe aan de saladekom en schep goed om.
Serveren
4
  • Voeg de garnalen toe aan de champignons samen met de pasta, pesto en 1 el kookvocht per persoon.
  • Roer goed door en kook nog 1 minuut op middelhoog vuur.
  • Verdeel de pasta over diepe borden en garneer met de overige dille.
  • Serveer de salade naast de pasta.