Verse pappardelle met gepocheerde vis
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Verse pappardelle met gepocheerde vis

Verse pappardelle met gepocheerde vis

in romige prei-spinaziesaus met bieslook en citroen

Al dente tip! Kook ruim water en zorg dat het goed aan de kook is - dan blijft het koken wanneer je de pasta toevoegt en kun je nauwkeuriger timen.

Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Prei

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

125 gram

Verse pappardelle

100 ml

Slagroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

50 gram

Spinazie

130 gram

Vismelange: zalm, kabeljauw en koolvis

15 gram

Geraspte Italiaanse kaas

½ stuk(s)

Citroen

2.5 gram

Verse dille & bieslook

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

½ el

Olijfolie

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)999 kcal
Energie (kJ)4181 kJ
Vetten52 g
waarvan verzadigd24 g
Koolhydraten81 g
waarvan suikers10 g
Vezels7.4 g
Eiwitten47 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Vergiet
Hapjespan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1

Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de pappardelle. Snijd de prei in dunne ringen en snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.

Prei bakken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de knoflook, ui en prei 4 - 5 minuten aan op hoog vuur. Blijf goed roeren. Kook de pappardelle 4 - 6 minuten in de pan met deksel. Giet af en laat uitstomen zonder deksel.

Saus afmaken
3

Voeg de slagroom toe aan de prei en verbrokkel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan. Dek af en laat 5 - 7 minuten op laag vuur stoven. Voeg de laatste 2 minuten de spinazie toe en dek opnieuw af. Voeg vervolgens de vis toe. Roer de helft van de kaas door de saus en verhit opnieuw 2 - 3 minuten. Snijd de citroen in partjes en knijp 1/4 citroen per persoon uit in de saus. Breng flink op smaak met peper en zout.

Serveren
4

Snijd de verse kruiden fijn. Verdeel de pasta over de borden en schep de prei-spinaziesaus met vis erover. Garneer met de bieslook, dille, de overige kaas en de citroenpartjes.