Al dente tip! Kook ruim water en zorg dat het goed aan de kook is - dan blijft het koken wanneer je de pasta toevoegt en kun je nauwkeuriger timen.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Prei
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
125 gram
Verse pappardelle
100 ml
Slagroom
(Bevat Melk (inclusief lactose))
50 gram
Spinazie
130 gram
Vismelange: zalm, kabeljauw en koolvis
15 gram
Geraspte Italiaanse kaas
½ stuk(s)
Citroen
2.5 gram
Verse dille & bieslook
½ el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
¼ stuk(s)
Zoutarm groentebouillonblokje
Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de pappardelle. Snijd de prei in dunne ringen en snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de knoflook, ui en prei 4 - 5 minuten aan op hoog vuur. Blijf goed roeren. Kook de pappardelle 4 - 6 minuten in de pan met deksel. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.
Voeg de slagroom toe aan de prei en verbrokkel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan. Dek af en laat 5 - 7 minuten op laag vuur stoven. Voeg de laatste 2 minuten de spinazie toe en dek opnieuw af. Voeg vervolgens de vis toe. Roer de helft van de kaas door de saus en verhit opnieuw 2 - 3 minuten. Snijd de citroen in partjes en knijp 1/4 citroen per persoon uit boven de saus. Breng flink op smaak met peper en zout.
Tip: De vis mag nog glazig zijn vanbinnen. Houd je hier niet van? Verhit het geheel nog 2 - 3 minuten langer.
Snijd de verse kruiden fijn. Verdeel de pasta over de borden en schep de prei-spinaziesaus met vis erover. Garneer met de bieslook en dille, de overige kaas en de citroenpartjes.