Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Ui
125 gram
Rode cherrytomaten
1 stuk(s)
Knoflookteen
5 gram
Verse salie en basilicum
90 gram
Gemengde gesneden paddenstoelen
25 gram
Spekreepjes
60 gram
Kalfssukade
½ blik(ken)
Cherrytomaten in blik
50 ml
Slagroom
(Bevat Melk (inclusief lactose))
125 gram
Verse pappardelle
(Bevat Eieren, Tarwe)
40 gram
Babyspinazie en radicchio
1 stuk(s)
Parmigiano Reggiano DOP
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 tl
Mosterd
1 el
Extra vierge olijfolie
½ el
Witte balsamicoazijn
naar smaak
Peper en zout
½ el
[Plantaardige] roomboter
Snipper de rode ui. Halveer de cherrytomaten. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de salie fijn. Snijd de paddenstoelenmix grof.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de knoflook, salie, spekblokjes en de helft van de rode ui 2-3 minuten met flink wat zout en peper. Voeg de grofgesneden paddenstoelen en de helft van de cherrytomaten toe en bak nog 2-3 minuten mee.
Leg ook de kalfssukade in de hapjespan. Voeg de cherrytomaten uit blik en de slagroom toe. Meng goed, dek af en laat 10-15 minuten zachtjes stoven op middelmatig vuur. Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel en kook de papardelle, afgedekt, in 5-6 minuten gaar.
Roer de saus goed door, zodat de kalfssukade uit elkaar valt. Snijd de basilicumblaadjes fijn.
Maak in een saladekom een dressing van per persoon 1 el extra vierge olijfolie, 1 tl mosterd, 1/2 el witte balsamicoazijn en de rest van de rode ui. Breng de dressing op smaak met peper en zout. Meng de dressing met de rest van de verse cherrytomaten, het basilicum, de babyspinazie en de radicchio.
Breng eventueel de tomatensaus op smaak met peper en zout. Verdeel de pappardelle over diepe borden en schep de ragu erop. Serveer de salade erbij. Rasp de parmigiano regiano aan tafel boven de borden.