Met dit recept waan jij je vanavond in een cucina Italiana. De ravioli in dit recept komt namelijk rechtstreeks uit De Pastafabriek, een Italiaans familiebedrijf waar de hele familie meehelpt in de keuken om zo de lekkerste verse pasta te maken voor in jouw box – en dat proef je meteen!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ blik(ken)
Rode cherrytomaten
125 gram
Verse ravioli met spinazie en ricotta
(Bevat Gluten, Eieren, Melk (inclusief lactose))
25 gram
Parmigiano reggiano
(Bevat Melk (inclusief lactose))
100 gram
Spinazie
(Kan bevatten Selderij)
½ el
Olijfolie
1 tl
Zwarte balsamicoazijn
½ tl
Suiker
½ el
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
• Pers de knoflook of snijd fijn. • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pan op middelmatig vuur en bak de knoflook 1 minuut. Voeg de cherrytomaten met saus toe en voeg per persoon 1/2 tl zwarte balsamicoazijn, 1/2 tl suiker en 50 ml water toe. Breng aan de kook en laat 10 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout.
• Breng een pan met ruim water aan de kook voor de ravioli. Kook de ravioli in 4 – 6 minuten gaar. Giet voorzichtig af en laat uitstomen.
• Rasp de parmiggiano reggiano fijn. • Meng in een saladekom een derde van de spinazie met de overige zwarte balsamicoazijn en de extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
• Roer de overige spinazie door de tomatensaus tot deze slinkt. Breng op smaak met peper en zout. • Verdeel de ravioli en de saus over de borden en garneer met de parmiggiano reggiano. • Serveer met de spinaziesalade.