Verse ravioli met ricotta en spinazie
Verse ravioli met ricotta en spinazie

Verse ravioli met ricotta en spinazie

In spinazie-tomatensaus

Met dit recept waan jij je vanavond in een cucina Italiana. De ravioli in dit recept komt namelijk rechtstreeks uit De Pastafabriek, een Italiaans familiebedrijf waar de hele familie meehelpt in de keuken om zo de lekkerste verse pasta te maken voor in jouw box – en dat proef je meteen!

Allergens:
Gluten
Egg
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 unit

Knoflookteen

½ can

Rode cherrytomaten

125 g

Verse ravioli met spinazie en ricotta

(Contains Gluten, Egg, Milk)

25 g

Parmigiano reggiano

(Contains Milk)

100 g

Spinazie

(May be present Celery)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olijfolie

1 teaspoon

Zwarte balsamicoazijn

½ teaspoon

Suiker

½ tablespoon

Extra vierge olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2389 kJ
Calories571 kcal
Fat26 g
Saturated Fat9.5 g
Carbohydrate51 g
Sugar10.3 g
Dietary Fiber7 g
Protein28 g
Salt1.2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan
Salad Bowl

Cooking Steps

Saus maken
1

• Pers de knoflook of snijd fijn. • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pan op middelmatig vuur en bak de knoflook 1 minuut. Voeg de cherrytomaten met saus toe en voeg per persoon 1/2 tl zwarte balsamicoazijn, 1/2 tl suiker en 50 ml water toe. Breng aan de kook en laat 10 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout.

Ravioli koken
2

• Breng een pan met ruim water aan de kook voor de ravioli. Kook de ravioli in 4 – 6 minuten gaar. Giet voorzichtig af en laat uitstomen.

Salade aanmaken
3

• Rasp de parmiggiano reggiano fijn. • Meng in een saladekom een derde van de spinazie met de overige zwarte balsamicoazijn en de extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
4

• Roer de overige spinazie door de tomatensaus tot deze slinkt. Breng op smaak met peper en zout. • Verdeel de ravioli en de saus over de borden en garneer met de parmiggiano reggiano. • Serveer met de spinaziesalade.