Verse tagliatelle met kipgehakt
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Verse tagliatelle  met kipgehakt

Verse tagliatelle met kipgehakt

met spinazie en tomaatjes in rode-pestosaus

Volgens Italianen past elke pastasoort bij een bepaalde saus. Zo past linguine, het dikkere broertje van spaghetti, perfect bij een lichte saus op basis van olie.

Labels:
Familie
Allergenen :
Eieren
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Cashewnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

125 gram

Verse tagliatelle

(Bevat Eieren, Tarwe)

½ stuk(s)

Ui

125 gram

Rode cherrytomaten

100 gram

Kipgehakt met Italiaanse kruiden

50 gram

Spinazie

40 gram

Rode pesto

(Bevat Melk (inclusief lactose), Cashewnoten Kan bevatten Pinda's, Noten)

2.5 gram

Vers basilicum

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

½ el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3721 kJ
Energie (kcal)889 kcal
Vetten43.4 g
waarvan verzadigd9.8 g
Koolhydraten86.3 g
waarvan suikers10.8 g
Vezels10.5 g
Eiwitten36.8 g
Zout1.1 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Koekenpan

Instructies

Pasta koken
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel. Kook de linguine, afgedekt, 12 - 14 minuten. Giet af, bewaar een klein beetje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen. Snipper ondertussen de ui, halveer de cherrytomaten en snijd het basilicum fijn.

Tip: Wist je dat we gemiddeld nog geen 150 gram groente eten per dag? Dat is een stuk minder dan de ADH. Geen zorgen, deze maaltijd bevat ruim 200 gram groente per portie!

Cherrytomaten bakken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op hoog vuur. Voeg de ui, peper en zout toe en bak 2 minuten. Voeg de cherrytomaten toe. Dek de pan af, zet het vuur middelmatig en bak nog 3 minuten.

Pasta mengen
3

Verhit ondertussen 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg het kipgehakt toe en bak in 3 minuten los. Voeg de spinazie, linguine, rode pesto, een scheutje kookvocht en het kipgehakt met bakvet toe aan de hapjespan met groenten. Schep 1 minuut goed om, tot de spinazie geslonken is.

Tip: Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan 2/3 van de rode pesto. De overige pesto is lekker als dressing door een salade de volgende dag.

Serveren
4

Verdeel de linguine over de borden. Garneer met het basilicum.