Snelle linguine met kipgehakt
Snelle linguine met kipgehakt

Snelle linguine met kipgehakt

met spinazie en tomaatjes in rode-pestosaus

Volgens Italianen past elke pastasoort bij een bepaalde saus. Zo past linguine, het dikkere broertje van spaghetti, perfect bij een lichte saus op basis van olie.

Tags:
Family
Allergens:
Egg
Wheat
Milk
Cashews

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

125 g

Fresh tagliatelle

(Contains Egg, Wheat)

½ piece

Onion

125 g

Red cherry tomatoes

100 g

Chicken mince with Italian seasoning

50 g

Spinach

40 g

Pesto rosso

(Contains Milk, Cashews May be present Peanuts, Tree nuts)

2.5 g

Fresh basil

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

[Plant-based] butter

½ tablespoon

Olive oil

Nutrition Values

Energy (kJ)3721 kJ
Calories889 kcal
Fat43.4 g
Saturated Fat9.8 g
Carbohydrate86.3 g
Sugar10.8 g
Dietary Fiber10.5 g
Protein36.8 g
Salt1.1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole with Lid
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Pasta koken
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel. Kook de linguine, afgedekt, 12 - 14 minuten. Giet af, bewaar een klein beetje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen. Snipper ondertussen de ui, halveer de cherrytomaten en snijd het basilicum fijn.

Tip: Wist je dat we gemiddeld nog geen 150 gram groente eten per dag? Dat is een stuk minder dan de ADH. Geen zorgen, deze maaltijd bevat ruim 200 gram groente per portie!

Cherrytomaten bakken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op hoog vuur. Voeg de ui, peper en zout toe en bak 2 minuten. Voeg de cherrytomaten toe. Dek de pan af, zet het vuur middelmatig en bak nog 3 minuten.

Pasta mengen
3

Verhit ondertussen 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg het kipgehakt toe en bak in 3 minuten los. Voeg de spinazie, linguine, rode pesto, een scheutje kookvocht en het kipgehakt met bakvet toe aan de hapjespan met groenten. Schep 1 minuut goed om, tot de spinazie geslonken is.

Tip: Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan 2/3 van de rode pesto. De overige pesto is lekker als dressing door een salade de volgende dag.

Serveren
4

Verdeel de linguine over de borden. Garneer met het basilicum.