Romige linguine met witte asperges
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Romige linguine met witte asperges

Romige linguine met witte asperges

met spekreepjes, Parmigiano Reggiano en verse kruiden

Met bijnamen als 'de koningin van de groente' en 'het witte goud' is deze seizoensgroente bij velen favoriet. De asperges in jouw box komen van eigen bodem, waar ze met liefde en passie worden gesorteerd en geschild met machines die draaien op zonne-energie.

Alleen verkrijgbaar in het seizoen, dus voeg deze groentefavoriet snel aan je box toe.

Labels:
Familie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Witte asperges

100 gram

Spekreepjes

25 gram

Kruidenroomkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

5 gram

Verse bieslook, dille en bladpeterselie

90 gram

Linguine

(Bevat Tarwe Kan bevatten Lupine, Eieren, Mosterd, Soja)

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Bloem

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3791 kJ
Energie (kcal)906 kcal
Vetten48 g
waarvan verzadigd23.2 g
Koolhydraten76.9 g
waarvan suikers6.3 g
Vezels7.9 g
Eiwitten38.8 g
Zout2.7 g

Benodigdheden

Dunschiller
Grote pan
Rasp
Garde
Hapjespan
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Breng ruim water aan de kook in een grote pan voor de asperges en de pasta. Snijd de onderste 2 cm van de asperges. Schil de asperges met een dunschiller vanaf de kop naar beneden. De kop hoeft niet geschild te worden. Snijd de asperges in 5 gelijke stukken. Kook de asperges 7 - 10 minuten, of tot ze gaar zijn (zie Tip). 

Tip: De gaartijd van asperges hangt af van de dikte van de asperges. Check daarom tussentijds de garing van de asperges en kook ze eventueel korter/langer.

Garnering bereiden
2

Snijd de verse kruiden fijn en rasp de Parmigiano Reggiano. Schep de asperges uit de pan en bewaar apart. Bewaar 100 ml kookvocht per persoon. Voeg een snuf zout toe aan de pan en breng het water opnieuw aan de kook voor de pasta.

Roux maken
3

Verhit de roomboter in een hapjespan op middelhoog vuur (zie Tip). Voeg de bloem toe en roer met een garde droog. Voeg 1/3 van het kookvocht toe en roer met de garde tot het kookvocht is opgenomen. 

Tip: Bij het maken van de roux is het belangrijk dat je goed op de verhouding van bloem en roomboter let. Meet het eventueel zelf af met maatlepels (of een weegschaal): 1 el roomboter = 15 gram en 1 el bloem = 20 gram.

Saus afmaken
4

Herhaal dit nog twee keer met het overige kookvocht en roer tot de saus glad is. Breng aan de kook en laat nog 1 - 2 minuten inkoken. Zet het vuur uit en roer de kruidenroomkaas, de asperges en de helft van de Parmigiano Reggiano erdoorheen. Proef en breng op smaak met peper en zout. 

Spekreepjes bakken
5

Kook ondertussen de pasta in 10 - 12 minuten gaar. Bewaar wat van het kookvocht, giet af en voeg de pasta toe aan de hapjespan met saus. Meng goed en voeg eventueel wat van het kookvocht van de pasta toe als de saus te dik is. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en bak de spekreepjes in 3 - 4 minuten knapperig.

Serveren
6

Verdeel de pasta met saus over de borden. Garneer met de spekreepjes, de verse kruiden en de overige Parmigiano Reggiano.

Weetje: Witte asperges groeien onder de grond en zijn daarom kleurloos. Zowel groene als witte asperges bevatten foliumzuur. Deze vitamine is essentieel voor de aanmaak van rode bloedcellen en draagt daardoor bij aan een hoger energieniveau.