Met bijnamen als 'de koningin van de groente' en 'het witte goud' is deze seizoensgroente bij velen favoriet. De asperges in jouw box komen van eigen bodem, waar ze met liefde en passie worden gesorteerd en geschild met machines die draaien op zonne-energie.
Alleen verkrijgbaar in het seizoen, dus voeg deze groentefavoriet snel aan je box toe.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
250 g
White asparagus
100 g
Bacon lardons
25 g
Herbed cream cheese
(Contains Milk)
1 piece
Parmigiano Reggiano DOP
(Contains Milk)
5 g
Fresh chives, dill & flat leaf parsley
90 g
Linguine
(Contains Wheat May be present Lupin, Egg, Mustard, Soy)
½ tablespoon
[Plant-based] butter
½ tablespoon
Flour
to taste
Salt and pepper
Breng ruim water aan de kook in een grote pan voor de asperges en de pasta. Snijd de onderste 2 cm van de asperges. Schil de asperges met een dunschiller vanaf de kop naar beneden. De kop hoeft niet geschild te worden. Snijd de asperges in 5 gelijke stukken. Kook de asperges 7 - 10 minuten, of tot ze gaar zijn (zie Tip).
Tip: De gaartijd van asperges hangt af van de dikte van de asperges. Check daarom tussentijds de garing van de asperges en kook ze eventueel korter/langer.
Snijd de verse kruiden fijn en rasp de Parmigiano Reggiano. Schep de asperges uit de pan en bewaar apart. Bewaar 100 ml kookvocht per persoon. Voeg een snuf zout toe aan de pan en breng het water opnieuw aan de kook voor de pasta.
Verhit de roomboter in een hapjespan op middelhoog vuur (zie Tip). Voeg de bloem toe en roer met een garde droog. Voeg 1/3 van het kookvocht toe en roer met de garde tot het kookvocht is opgenomen.
Tip: Bij het maken van de roux is het belangrijk dat je goed op de verhouding van bloem en roomboter let. Meet het eventueel zelf af met maatlepels (of een weegschaal): 1 el roomboter = 15 gram en 1 el bloem = 20 gram.
Herhaal dit nog twee keer met het overige kookvocht en roer tot de saus glad is. Breng aan de kook en laat nog 1 - 2 minuten inkoken. Zet het vuur uit en roer de kruidenroomkaas, de asperges en de helft van de Parmigiano Reggiano erdoorheen. Proef en breng op smaak met peper en zout.
Kook ondertussen de pasta in 10 - 12 minuten gaar. Bewaar wat van het kookvocht, giet af en voeg de pasta toe aan de hapjespan met saus. Meng goed en voeg eventueel wat van het kookvocht van de pasta toe als de saus te dik is. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en bak de spekreepjes in 3 - 4 minuten knapperig.
Verdeel de pasta met saus over de borden. Garneer met de spekreepjes, de verse kruiden en de overige Parmigiano Reggiano.
Weetje: Witte asperges groeien onder de grond en zijn daarom kleurloos. Zowel groene als witte asperges bevatten foliumzuur. Deze vitamine is essentieel voor de aanmaak van rode bloedcellen en draagt daardoor bij aan een hoger energieniveau.