Victoriabaars met orzo, savooiekool en pecorino
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Victoriabaars met orzo, savooiekool en pecorino

Victoriabaars met orzo, savooiekool en pecorino

De vis bereid je gemakkelijk in de oven

Omdat jullie aangeven dol te zijn op orzo, zit het weer in de box. Dit keer met savooiekool, ook wel groene kool genoemd. Het heeft een heerlijke smaak, maar is relatief stug. Daarom bak je het eerst even voor. De vis die je erbij serveert bak je niet in een pan, maar in de oven. Zo heb je er bijna geen omkijken naar!

Labels:
Kindvriendelijk
Allergenen :
Vis
Gluten
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Sjalot

100 gram

Victoriabaarsfilet zonder huid

(Bevat Vis)

175 gram

Savooiekool, gesneden

85 gram

Orzo

(Bevat Gluten, Tarwe Kan bevatten Soja, Lupine, Mosterd, Eieren)

25 gram

Geraspte pecorino

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

350 ml

Groentebouillon

½ el

Olijfolie

½ el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)688 kcal
Energie (kJ)2879 kJ
Vetten23 g
waarvan verzadigd9 g
Koolhydraten73 g
waarvan suikers0 g
Vezels11 g
Eiwitten42 g
Zout0 g

Benodigdheden

Bakpapier
Bakplaat
Ovenschaal
Hapjespan met deksel
Wok met deksel

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de bouillon. Snipper de sjalot.

Voeg de savooiekool toe en roerbak 5 minuten.
2

Snijd de victoriabaars in even veel stukken als dat er personen mee eten. Vet een ovenschaal in met de olijfolie en leg de victoriabaars in de ovenschaal, of leg de victoriabaars op een bakplaat met bakpapier. Bak 15 - 20 minuten in de oven.

Leg de victoriabaars in een ovenschaal.
3

Smelt ondertussen de roomboter in een wok of hapjespan met deksel en fruit de sjalot 2 minuten op laag vuur. Voeg de savooiekool, eventueel in delen, toe en roerbak 5 minuten op middelmatig vuur. Voeg vervolgens de orzo toe en roerbak 1 minuut.

4

Voeg vervolgens de bouillon toe aan de orzo en kook de orzo, afgedekt, in 10 – 12 minuten droog op laag vuur. Schep regelmatig om en haal na 8 minuten de deksel van de pan.

Roer de helft van de pecorino door de orzo.
5

Roer de helft van de pecorino door de orzo en breng op smaak met peper en eventueel zout.

Bestrooi met de overige pecorino en serveer met de victoriabaars.
6

Verdeel de orzo over de borden. Serveer met de victoriabaars en bestrooi met de overige pecorino.