Omdat jullie aangeven dol te zijn op orzo, zit het weer in de box. Dit keer met savooiekool, ook wel groene kool genoemd. Het heeft een heerlijke smaak, maar is relatief stug. Daarom bak je het eerst even voor. De vis die je erbij serveert bak je niet in een pan, maar in de oven. Zo heb je er bijna geen omkijken naar!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Sjalot
100 g
Victoriabaarsfilet zonder huid
(Contains Fish)
175 g
Savooiekool, gesneden
85 g
Orzo
(Contains Gluten, Wheat May be present Soy, Lupin, Mustard, Egg)
25 g
Geraspte pecorino
(Contains Milk)
350 milliliters
Groentebouillon
½ tablespoon
Olijfolie
½ tablespoon
Roomboter
(Contains Milk)
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de bouillon. Snipper de sjalot.
Snijd de victoriabaars in even veel stukken als dat er personen mee eten. Vet een ovenschaal in met de olijfolie en leg de victoriabaars in de ovenschaal, of leg de victoriabaars op een bakplaat met bakpapier. Bak 15 - 20 minuten in de oven.
Smelt ondertussen de roomboter in een wok of hapjespan met deksel en fruit de sjalot 2 minuten op laag vuur. Voeg de savooiekool, eventueel in delen, toe en roerbak 5 minuten op middelmatig vuur. Voeg vervolgens de orzo toe en roerbak 1 minuut.
Voeg vervolgens de bouillon toe aan de orzo en kook de orzo, afgedekt, in 10 – 12 minuten droog op laag vuur. Schep regelmatig om en haal na 8 minuten de deksel van de pan.
Roer de helft van de pecorino door de orzo en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de orzo over de borden. Serveer met de victoriabaars en bestrooi met de overige pecorino.