Door in de laatste minuut een beetje sojasaus en kokosmelk aan de pan toe te voegen, geef je de victoriabaars extra smaak en romigheid. Kokosmelk wordt gemaakt door het witte vruchtvlees van de kokosnoot met water te mengen en vervolgens uit te knijpen.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
125 gram
Bloemkool
⅓ stuk(s)
Prei
85 gram
Zilvervliesrijst
1 tl
Kerriepoeder
(Bevat Selderij, Mosterd)
½ tl
Gemalen citroengras
5 ml
Sojasaus
(Bevat Gluten, Soja)
50 ml
Kokosmelk
1 stuk(s)
Victoriabaarsfilet zonder huid
(Bevat Vis)
1 el
Zonnebloemolie
1 tl
Bruine suiker
½ tl
Wittewijnazijn
naar smaak
Peper en zout
Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel voor de rijst. Snijd de bloem van de bloemkool in kleine roosjes en de steel in blokjes. Snijd de prei in dunne ringen.
Kook de rijst, afgedekt, 12 – 15 minuten in de pan met deksel. Giet daarna als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen.
Verhit ondertussen de helft van de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de bloemkool 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg de currykruiden en het citroengras toe en roerbak 30 seconden (zie tip).
Voeg de bruine suiker, de witte wijnazijn, de sojasaus en het grootste deel van de kokosmelk toe. Breng op smaak met peper en zout en laat, afgedekt, 15 minuten koken op laag vuur. Voeg halverwege de prei toe.
Dep de victoriabaarsfilet droog met keukenpapier. Verhit ondertussen de overige zonnebloemolie in een koekenpan en bak de vis 2 – 3 minuten per kant. Besprenkel in de laatste minuut met de kokosmelk en breng verder op smaak met peper. Voeg de rijst toe aan de wok of hapjespan en roerbak nog 1 minuut op hoog vuur.
Verdeel het gerecht over de borden en serveer met de victoriabaarsfilet.