Victoriabaarsfilet
Victoriabaarsfilet

Victoriabaarsfilet

met roerbakgroenten en zilvervliesrijst

Door in de laatste minuut een beetje sojasaus en kokosmelk aan de pan toe te voegen, geef je de victoriabaars extra smaak en romigheid. Kokosmelk wordt gemaakt door het witte vruchtvlees van de kokosnoot met water te mengen en vervolgens uit te knijpen.

Allergens:
Celery
Mustard
Gluten
Soy
Fish

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

125 g

Bloemkool

⅓ unit

Prei

85 g

Zilvervliesrijst

1 teaspoon

Kerriepoeder

(Contains Celery, Mustard)

½ teaspoon

Gemalen citroengras

5 milliliters

Sojasaus

(Contains Gluten, Soy)

50 milliliters

Kokosmelk

1 unit

Victoriabaarsfilet zonder huid

(Contains Fish)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Zonnebloemolie

1 teaspoon

Bruine suiker

½ teaspoon

Wittewijnazijn

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Calories664 kcal
Energy (kJ)2778 kJ
Fat25 g
Saturated Fat9.2 g
Carbohydrate74 g
Sugar7.2 g
Dietary Fiber7 g
Protein31 g
Salt0.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Cooking Steps

Groenten snijden
1

Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel voor de rijst. Snijd de bloem van de bloemkool in kleine roosjes en de steel in blokjes. Snijd de prei in dunne ringen.

Rijst koken
2

Kook de rijst, afgedekt, 12 – 15 minuten in de pan met deksel. Giet daarna als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen.

Groenten snijden
3

Verhit ondertussen de helft van de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de bloemkool 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg de currykruiden en het citroengras toe en roerbak 30 seconden (zie tip).

Op smaak brengen
4

Voeg de bruine suiker, de witte wijnazijn, de sojasaus en het grootste deel van de kokosmelk toe. Breng op smaak met peper en zout en laat, afgedekt, 15 minuten koken op laag vuur. Voeg halverwege de prei toe.

Vis bakken
5

Dep de victoriabaarsfilet droog met keukenpapier. Verhit ondertussen de overige zonnebloemolie in een koekenpan en bak de vis 2 – 3 minuten per kant. Besprenkel in de laatste minuut met de kokosmelk en breng verder op smaak met peper. Voeg de rijst toe aan de wok of hapjespan en roerbak nog 1 minuut op hoog vuur.

Serveren
6

Verdeel het gerecht over de borden en serveer met de victoriabaarsfilet.