.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
100 gram
Prei
½ stuk(s)
Venkel
½ stuk(s)
Sjalot
½ stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Tomaat
5 gram
Verse bladpeterselie
(Kan bevatten Selderij)
1 bottle
Nootmuskaat
250 gram
Kruimige aardappelen
50 ml
Slagroom
(Bevat Melk (inclusief lactose))
80 gram
Garnalen
(Bevat Schaaldieren)
25 gram
Geraspte belegen kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
130 gram
Vismelange: zalm, kabeljauw en koolvis
(Bevat Vis)
100 ml
Visbouillon
1 el
Wittewijnazijn
1.5 el
Roomboter
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ el
Bloem
1 tl
Mosterd
Melk
(Bevat Melk (inclusief lactose))
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de visbouillon. Snijd de prei in fijne ringen. Snijd de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd klein. Snipper de sjalot. Pers de knoflook of snijd fijn.
Verhit 1 el roomboter per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook en de sjalot 1 - 2 minuten. Voeg de prei en de venkel toe en bak 4 - 5 minuten. Voeg 1/2 el bloem per persoon toe en roerbak 1 minuut. Blus af met per persoon 100 ml visbouillon en 1 el wittewijnazijn. Roer goed door en laat 8 - 10 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout
Snijd ondertussen de tomaat in blokjes. Snijd de bladpeterselie fijn. Rasp een snufje nootmuskaat met een fijne rasp. Breng ruim water aan de kook met een snuf zout in een pan met deksel voor de aardappelen. Was of schil de aardappelen grondig en snijd grof. Dep de verschillende vissoorten en garnalen droog met keukenpapier.
Verlaag het vuur van de hapjespan en roer de slagroom, de helft van de bladpeterselie, de garnalen en de tomaat door de saus. Breng de stukken zalm, koolvis en kabeljauw op smaak met peper en zout en verdeel over een ovenschaal. Giet de saus eroverheen en dek af met de geraspte kaas. Gratineer 15 - 20 minuten in de oven. Kook de aardappelen, afgedekt, 12 - 15 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.
Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een fijne puree. Breng op smaak met peper en zout, een snuf nootmuskaat en 1 tl mosterd per persoon. Voeg 1/2 el roomboter per persoon toe en een scheutje melk om de puree smeuïg te maken.
Serveer de visgratin met de aardappelpuree. Garneer met de overige peterselie.