.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
100 g
Prei
½ unit
Venkel
½ unit
Sjalot
½ unit
Knoflookteen
½ unit
Tomaat
5 g
Verse bladpeterselie
(May be present Celery)
1 bottle
Nootmuskaat
250 g
Kruimige aardappelen
50 milliliters
Slagroom
(Contains Milk)
80 g
Garnalen
(Contains Crustaceans)
25 g
Geraspte belegen kaas
(Contains Milk)
130 g
Vismelange: zalm, kabeljauw en koolvis
(Contains Fish)
100 milliliters
Visbouillon
1 tablespoon
Wittewijnazijn
1.5 tablespoon
Roomboter
(Contains Milk)
½ tablespoon
Bloem
1 teaspoon
Mosterd
Melk
(Contains Milk)
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de visbouillon. Snijd de prei in fijne ringen. Snijd de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd klein. Snipper de sjalot. Pers de knoflook of snijd fijn.
Verhit 1 el roomboter per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook en de sjalot 1 - 2 minuten. Voeg de prei en de venkel toe en bak 4 - 5 minuten. Voeg 1/2 el bloem per persoon toe en roerbak 1 minuut. Blus af met per persoon 100 ml visbouillon en 1 el wittewijnazijn. Roer goed door en laat 8 - 10 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout
Snijd ondertussen de tomaat in blokjes. Snijd de bladpeterselie fijn. Rasp een snufje nootmuskaat met een fijne rasp. Breng ruim water aan de kook met een snuf zout in een pan met deksel voor de aardappelen. Was of schil de aardappelen grondig en snijd grof. Dep de verschillende vissoorten en garnalen droog met keukenpapier.
Verlaag het vuur van de hapjespan en roer de slagroom, de helft van de bladpeterselie, de garnalen en de tomaat door de saus. Breng de stukken zalm, koolvis en kabeljauw op smaak met peper en zout en verdeel over een ovenschaal. Giet de saus eroverheen en dek af met de geraspte kaas. Gratineer 15 - 20 minuten in de oven. Kook de aardappelen, afgedekt, 12 - 15 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.
Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een fijne puree. Breng op smaak met peper en zout, een snuf nootmuskaat en 1 tl mosterd per persoon. Voeg 1/2 el roomboter per persoon toe en een scheutje melk om de puree smeuïg te maken.
Serveer de visgratin met de aardappelpuree. Garneer met de overige peterselie.