Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree

.

Allergens:
Milk
Crustaceans
Fish

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time50 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

100 g

Prei

½ unit

Venkel

½ unit

Sjalot

½ unit

Knoflookteen

½ unit

Tomaat

5 g

Verse bladpeterselie

(May be present Celery)

1 bottle

Nootmuskaat

250 g

Kruimige aardappelen

50 milliliters

Slagroom

(Contains Milk)

80 g

Garnalen

(Contains Crustaceans)

25 g

Geraspte belegen kaas

(Contains Milk)

130 g

Vismelange: zalm, kabeljauw en koolvis

(Contains Fish)

Not included in your delivery

100 milliliters

Visbouillon

1 tablespoon

Wittewijnazijn

1.5 tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

½ tablespoon

Bloem

1 teaspoon

Mosterd

Melk

(Contains Milk)

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)4079 kJ
Calories975 kcal
Fat53 g
Saturated Fat31 g
Carbohydrate66 g
Sugar15 g
Dietary Fiber12 g
Protein52 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole
Pan with Lid
Grater
Oven Dish
Potato Masher

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de visbouillon. Snijd de prei in fijne ringen. Snijd de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd klein. Snipper de sjalot. Pers de knoflook of snijd fijn.

Bakken
2

Verhit 1 el roomboter per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook en de sjalot 1 - 2 minuten. Voeg de prei en de venkel toe en bak 4 - 5 minuten. Voeg 1/2 el bloem per persoon toe en roerbak 1 minuut. Blus af met per persoon 100 ml visbouillon en 1 el wittewijnazijn. Roer goed door en laat 8 - 10 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout

Snijden
3

Snijd ondertussen de tomaat in blokjes. Snijd de bladpeterselie fijn. Rasp een snufje nootmuskaat met een fijne rasp. Breng ruim water aan de kook met een snuf zout in een pan met deksel voor de aardappelen. Was of schil de aardappelen grondig en snijd grof. Dep de verschillende vissoorten en garnalen droog met keukenpapier.

Ovenschotel maken
4

Verlaag het vuur van de hapjespan en roer de slagroom, de helft van de bladpeterselie, de garnalen en de tomaat door de saus. Breng de stukken zalm, koolvis en kabeljauw op smaak met peper en zout en verdeel over een ovenschaal. Giet de saus eroverheen en dek af met de geraspte kaas. Gratineer 15 - 20 minuten in de oven. Kook de aardappelen, afgedekt, 12 - 15 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

Puree maken
5

Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een fijne puree. Breng op smaak met peper en zout, een snuf nootmuskaat en 1 tl mosterd per persoon. Voeg 1/2 el roomboter per persoon toe en een scheutje melk om de puree smeuïg te maken.

Serveren
6

Serveer de visgratin met de aardappelpuree. Garneer met de overige peterselie.