Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree

Verbeterd ingrediënt in je box! We hebben het vetgehalte in onze kookroom verlaagd, maar de heerlijke, romige smaak behouden. Zo geniet je lekker verantwoord.

Labels:
Verbeterd ingrediënt
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Schaaldieren
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd50 minuten
oventijd50 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Prei

½ stuk(s)

Venkel

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Tomaat

5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

250 gram

Aardappelen

50 gram

Kookroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

40 gram

Garnalen

(Bevat Schaaldieren)

130 gram

Vismelange: zalm, kabeljauw en koolvis

(Bevat Vis)

25 gram

Geraspte Goudse kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

75 ml

Zoutarme visbouillon

½ el

Bloem

1.5 el

[Plantaardige] roomboter

1 tl

Mosterd

1 el

Wittewijnazijn

1

[Plantaardige] melk

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3553 kJ
Energie (kcal)849 kcal
Vetten43.5 g
waarvan verzadigd24.6 g
Koolhydraten61.2 g
waarvan suikers9.3 g
Vezels15.9 g
Eiwitten46 g
Zout1.8 g

Benodigdheden

Hapjespan
Pan met deksel
Keukenpapier
Ovenschaal
Aardappelstamper

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de bouillon. Snijd de prei in fijne ringen. Snijd de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd in stukken van 2 cm. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.

Bakken
2

Verhit 1 el roomboter per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook en de ui 1 - 2 minuten. Voeg de prei en de venkel toe en bak 4 - 5 minuten. Voeg 1/2 el bloem per persoon toe en roerbak 1 minuut. Blus af met per persoon: 75 ml bouillon en 1 el wittewijnazijn. Roer goed door en laat 8 - 10 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout.

Snijden
3

Snijd ondertussen de tomaat in blokjes. Snijd de bladpeterselie fijn. Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. Was of schil de aardappelen grondig en snijd in grote stukken. Dep de vismelange en garnalen droog met keukenpapier.

Ovenschotel maken
4

Verlaag het vuur van de hapjespan en roer de kookroom, de garnalen, de tomaat en de helft van de bladpeterselie door de saus. Breng de stukken zalm, koolvis en kabeljauw op smaak met peper en zout en verdeel over een ovenschaal. Giet de saus eroverheen en dek af met de geraspte kaas. Bak 15 - 20 minuten in de oven. Kook de aardappelen, afgedekt, 12 - 15 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

Puree maken
5

Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een fijne puree. Voeg vervolgens per persoon: 1 tl mosterd, 1/2 el roomboter en een scheutje melk toe om de puree smeuïg te maken. Breng op smaak met peper en zout en roer goed door.

Serveren
6

Serveer de visgratin met de aardappelpuree. Garneer met de overige peterselie.