Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree

Verbeterd ingrediënt in je box! We hebben het vetgehalte in onze kookroom verlaagd, maar de heerlijke, romige smaak behouden. Zo geniet je lekker verantwoord.

Allergens:
Milk
Crustaceans
Fish

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time50 minutes
Cooking Time50 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Leek

½ piece

Fennel

½ piece

Onion

½ piece

Garlic

½ piece

Tomato

5 g

Fresh flat leaf parsley

(May be present Celery)

250 g

Potatoes

50 g

Cooking cream

(Contains Milk)

40 g

Shrimp

(Contains Crustaceans)

130 g

Fish medley: salmon, cod & pollock

(Contains Fish)

25 g

Grated Gouda

(Contains Milk)

Not included in your delivery

75 milliliters

Low sodium fish stock

½ tablespoon

Flour

1.5 tablespoon

[Plant-based] butter

1 teaspoon

Mustard

1 tablespoon

White wine vinegar

1

[Plant-based] milk

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3553 kJ
Calories849 kcal
Fat43.5 g
Saturated Fat24.6 g
Carbohydrate61.2 g
Sugar9.3 g
Dietary Fiber15.9 g
Protein46 g
Salt1.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole
Pan with Lid
Paper Towel
Oven Dish
Potato Masher

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de bouillon. Snijd de prei in fijne ringen. Snijd de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd in stukken van 2 cm. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.

Bakken
2

Verhit 1 el roomboter per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook en de ui 1 - 2 minuten. Voeg de prei en de venkel toe en bak 4 - 5 minuten. Voeg 1/2 el bloem per persoon toe en roerbak 1 minuut. Blus af met per persoon: 75 ml bouillon en 1 el wittewijnazijn. Roer goed door en laat 8 - 10 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout.

Snijden
3

Snijd ondertussen de tomaat in blokjes. Snijd de bladpeterselie fijn. Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. Was of schil de aardappelen grondig en snijd in grote stukken. Dep de vismelange en garnalen droog met keukenpapier.

Ovenschotel maken
4

Verlaag het vuur van de hapjespan en roer de kookroom, de garnalen, de tomaat en de helft van de bladpeterselie door de saus. Breng de stukken zalm, koolvis en kabeljauw op smaak met peper en zout en verdeel over een ovenschaal. Giet de saus eroverheen en dek af met de geraspte kaas. Bak 15 - 20 minuten in de oven. Kook de aardappelen, afgedekt, 12 - 15 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

Puree maken
5

Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een fijne puree. Voeg vervolgens per persoon: 1 tl mosterd, 1/2 el roomboter en een scheutje melk toe om de puree smeuïg te maken. Breng op smaak met peper en zout en roer goed door.

Serveren
6

Serveer de visgratin met de aardappelpuree. Garneer met de overige peterselie.