Visstoof met kokosmelk en limoen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Visstoof met kokosmelk en limoen

Visstoof met kokosmelk en limoen

met zilvervliesrijst, paprika en verse koriander

Deze visstoof is geïnspireerd op moqueca Baiana, ofwel visstoof uit het Braziliaanse Bahia.

Labels:
Caloriebewust
Allergenen :
Selderij
Mosterd
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Paprika

50 ml

Kokosmelk

1 tl

Kerriepoeder

(Bevat Selderij, Mosterd)

½ blik(ken)

Tomatenblokjes

85 gram

Zilvervliesrijst

1 stuk(s)

Koolvishaasje

(Bevat Vis)

¼ stuk(s)

Limoen

3 gram

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

¼ stuk(s)

Groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2715 kJ
Energie (kcal)649 kcal
Vetten19 g
waarvan verzadigd10 g
Koolhydraten82 g
waarvan suikers15 g
Vezels11 g
Eiwitten27 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Keukenpapier
Rasp

Instructies

Voorbereiden
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de paprika's en snijd de paprika's klein. Roer of schud de kokosmelk goed door zodat er geen klontjes meer inzitten.

Saus maken
2

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui, de knoflook en het kerriepoeder 2 minuten op middellaag vuur. Voeg de paprika, de kokosmelk en de tomatenblokjes toe. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en laat, afgedekt, 10 - 12 minuten zachtjes koken op middellaag vuur. Breng op smaak met peper en zout.

Rijst koken
3

Voeg ondertussen de zilvervliesrijst toe aan de pan met deksel en kook, afgedekt, 20 minuten. Giet daarna af en laat staan met deksel op de pan. Breng op smaak met peper en zout.

Koolvis stoven
4

Dep ondertussen de koolvishaas droog met keukenpapier en snijd in 4 gelijke stukken. Leg de koolvishaas in de laatste 6 – 8 minuten op de groenten en stoof, afgedekt, mee op middellaag vuur. Breng daarna op smaak met peper en zout.

Limoen en koriander snijden
5

Rasp de schil van de limoen met een fijne rasp en snijd de limoen in parten. Snijd de koriander grof.

Serveren
6

Voeg 1 tl limoenrasp per persoon toe aan de rijst en knijp de limoenpartjes er naar smaak over uit. Verdeel de rijst en de visstoof over de borden. Garneer met de overige limoenpartjes en de koriander.