Deze visstoof is geïnspireerd op moqueca Baiana, ofwel visstoof uit het Braziliaanse Bahia.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Ui
1 unit
Knoflookteen
1 unit
Paprika
50 milliliters
Kokosmelk
1 teaspoon
Kerriepoeder
(Contains Celery, Mustard)
½ can
Tomatenblokjes
85 g
Zilvervliesrijst
1 unit
Koolvishaasje
(Contains Fish)
¼ unit
Limoen
3 g
Verse koriander
(May be present Celery)
1 tablespoon
Olijfolie
¼ unit
Groentebouillonblokje
to taste
Peper en zout
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de paprika's en snijd de paprika's klein. Roer of schud de kokosmelk goed door zodat er geen klontjes meer inzitten.
Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui, de knoflook en het kerriepoeder 2 minuten op middellaag vuur. Voeg de paprika, de kokosmelk en de tomatenblokjes toe. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en laat, afgedekt, 10 - 12 minuten zachtjes koken op middellaag vuur. Breng op smaak met peper en zout.
Voeg ondertussen de zilvervliesrijst toe aan de pan met deksel en kook, afgedekt, 20 minuten. Giet daarna af en laat staan met deksel op de pan. Breng op smaak met peper en zout.
Dep ondertussen de koolvishaas droog met keukenpapier en snijd in 4 gelijke stukken. Leg de koolvishaas in de laatste 6 – 8 minuten op de groenten en stoof, afgedekt, mee op middellaag vuur. Breng daarna op smaak met peper en zout.
Rasp de schil van de limoen met een fijne rasp en snijd de limoen in parten. Snijd de koriander grof.
Voeg 1 tl limoenrasp per persoon toe aan de rijst en knijp de limoenpartjes er naar smaak over uit. Verdeel de rijst en de visstoof over de borden. Garneer met de overige limoenpartjes en de koriander.