Volkoren bulgur met kipfilet, koolrabi en appel
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Volkoren bulgur met kipfilet, koolrabi en appel

Volkoren bulgur met kipfilet, koolrabi en appel

De kipfilet is gekruid met Indiase kruiden

Voor dit gerecht hebben we een Indiase kruidenmix ontwikkeld op basis van kurkuma, venkel en kardemon. De toevoeging van appel en citroengeven wat frisheid. Je kunt koolrabi ook rauw eten, dan smaakt het meer naar selderij. Lekker om te dippen in bijvoorbeeld humus.

Allergenen :
Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

85 gram

Volkoren bulgur

(Bevat Gluten Kan bevatten Soja)

½ stuk(s)

Koolrabi

¼ stuk(s)

Citroen

100 gram

Kipfiletreepjes met baharat

½ stuk(s)

Appel

50 gram

Babyspinazie

(Kan bevatten Selderij)

Zelf toevoegen

150 ml

Groentebouillon

½ el

Extra vierge olijfolie

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)607 kcal
Energie (kJ)2540 kJ
Vetten18 g
waarvan verzadigd3 g
Koolhydraten62 g
waarvan suikers0 g
Vezels21 g
Eiwitten38 g
Zout0 g

Benodigdheden

Deksel
Pan
Koekenpan
Kom

Instructies

1

Bereid de bouillon in een pan met deksel, voeg de bulgur toe en kook de bulgur op laag vuur, afgedekt, 8 minuten. Roer tussendoor een keer goed over de bodem van de pan om aanbranden te voorkomen.

Snijd de koolrabi
2

Schil ondertussen de koolrabi en snijd in blokjes van 1 cm. Was de citroen, rasp de schil met een fijne rasp en pers het sap uit.

Bak de koolrabi
3

Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de koolrabi met een ½ tl citroenrasp per persoon, peper en zout 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg 2 el water per persoon toe, dek de pan af en bak 10 – 12 minuten op middelmatig vuur.

4

Verhit de overige olijfolie in een koekenpan en bak de kipfilet 6 – 8 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

5

Snijd ondertussen de appel klein en scheur de babyspinazie klein.

6

Maak de bulgurkorrels met een vork los, schep over in een saladekom en besprenkel met de extra vierge olijfolie, een ½ el citroensap per persoon, peper en zout.

7

Voeg de koolrabi, kipfilet, appel en babyspinazie toe aan de bulgur.

Besprenkel de maaltijd met citroensap
8

Verdeel het gerecht over de borden en besprenkel naar smaak met extra citroensap en extra vierge olijfolie.