Pulled chicken wraps met koolsla
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pulled chicken wraps met koolsla

Pulled chicken wraps met koolsla

met kruidige zureroomsaus

Deze pulled chicken wraps zijn koud ook heerlijk. Bewaar wat je overhebt en gebruik het de volgende dag om wraps te maken om onderweg van te genieten.

Labels:
Familie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Ui

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

25 gram

Biologische zure room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

100 gram

Pulled chicken

3 stuk(s)

Volkoren mini-tortilla

(Bevat Tarwe)

100 gram

Rodekool, wittekool en wortel

½ stuk(s)

Tomaat

Zelf toevoegen

1 tl

Extra vierge olijfolie

½ el

Wittewijnazijn

½ el

Zonnebloemolie

1 el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3027 kJ
Energie (kcal)723 kcal
Vetten42.5 g
waarvan verzadigd8.7 g
Koolhydraten48.6 g
waarvan suikers14.7 g
Vezels13.8 g
Eiwitten30.8 g
Zout2.6 g

Benodigdheden

Kom
Koekenpan met deksel
Aluminiumfolie
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden (zie Tip).
  • Snijd de ui in halve ringen. Snijd de tomaat in blokjes.
  • Meng in een kom de zure room met de helft van de Mexicaanse kruiden (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en 1 tl water per persoon. Roer tot een saus en zet apart.

Tip: Je kunt de tortilla's ook zonder oven opwarmen. Bak ze dan vlak voor serveren één voor één kort in een koekenpan.

Pulled chicken bakken
2
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan met deksel. Bak de ui 1 - 2 minuten.
  • Voeg de pulled chicken en de overige Mexicaanse kruiden toe en bak, afgedekt, 4 - 6 minuten op middelhoog vuur.
  • Verpak de tortilla's in aluminiumfolie en verwarm 3 minuten in de oven.
Koolsla maken
3
  • Meng ondertussen in een saladekom per persoon: 1/2 el wittewijnazijn met 1 tl extra vierge olijfolie.
  • Voeg de rodekool, wittekool, wortel en mayonaise toe.
  • Meng alles goed door elkaar en breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Vul de tortilla's met de tomaat en wat koolsla. Beleg met de pulled chicken en de zureroomsaus.
  • Serveer de overige koolsla ernaast.