Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

met tortillachips, regenboogsalade en koriander

Wist je dat avocado boordevol plantaardige, onverzadigde vetten zit? Dit draagt bij aan een beter cholesterolgehalte en houdt je hart en bloedvaten gezond.

Allergenen :
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd10 minuten
oventijd10 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

2 stuk(s)

Witte tortilla

(Bevat Tarwe)

100 gram

Kipgehakt met Mexicaanse kruiden

40 gram

Sweet chili tortillachips

50 gram

Rodekool, wittekool en wortel

70 gram

Mais in blik

½ stuk(s)

Avocado

¼ stuk(s)

Limoen

½ zakje(s)

Zoet-pittige chilisaus

5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

½ stuk(s)

Tomaat

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] mayonaise

½ tl

Suiker

¼ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4043 kJ
Energie (kcal)966 kcal
Vetten51.7 g
waarvan verzadigd11.4 g
Koolhydraten88.5 g
waarvan suikers16.9 g
Vezels11.1 g
Eiwitten32.5 g
Zout3.4 g

Benodigdheden

Zeef
Saladekom
Koekenpan
Bord

Instructies

Voorbereiden
1
  • Giet de mais af.
  • Snijd de limoen in 6 partjes en pers 1 limoenpartje per persoon uit boven een saladekom.
  • Voeg de mais, koolslamix, mayonaise en suiker toe. Breng op smaak met peper en zout en meng goed door.
Kip bakken
2
  • Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak het kipgehakt 2 minuten.
  • Snijd ondertussen de tomaat in blokjes. Voeg de tomaat toe en bak 2 - 3 minuten.
  • Roer daarna de zoete-pittige chilisaus erdoorheen. Breng op smaak met peper en zout.
Tortilla’s verwarmen
3
  • Leg de tortilla’s op een bord en verwarm 1 minuut op hoge stand in de magnetron (zie Tip).
  • Snijd de koriander fijn.
  • Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in plakjes.
  • Leg de avocado op een bord en besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Geen magnetron? Geen probleem! Leg de tortilla’s op een bakplaat met bakpapier en verwarm 2 - 3 minuten in een voorverwarmde oven.

Serveren
4
  • Serveer alles apart in kleine kommen op tafel en laat iedereen de eigen wraps beleggen (zie Tip).

Gezondheidstip: Dit recept bevat veel calorieën. Let je op je calorie-inname? Bewaar de tortillachips dan voor een ander moment.