Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado
Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

met tortillachips, regenboogsalade en koriander

Wist je dat avocado boordevol plantaardige, onverzadigde vetten zit? Dit draagt bij aan een beter cholesterolgehalte en houdt je hart en bloedvaten gezond.

Allergens:
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time10 minutes
Cooking Time10 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

2 piece

Flour tortillas

(Contains Wheat)

100 g

Chicken mince with Mexican seasoning

40 g

Sweet chilli tortilla chips

50 g

Rainbow slaw mix

70 g

Corn

½ piece

Avocado

¼ piece

Lime

½ sachet(s)

Sweet chili sauce

5 g

Fresh coriander

(May be present Celery)

½ piece

Tomato

Not included in your delivery

1 tablespoon

[Plant-based] mayonnaise

½ teaspoon

Sugar

¼ tablespoon

Sunflower oil

to taste

Extra virgin olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)4043 kJ
Calories966 kcal
Fat51.7 g
Saturated Fat11.4 g
Carbohydrate88.5 g
Sugar16.9 g
Dietary Fiber11.1 g
Protein32.5 g
Salt3.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Strainer
Salad Bowl
Tall-Sided Pan
Plate

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Giet de mais af.
  • Snijd de limoen in 6 partjes en pers 1 limoenpartje per persoon uit boven een saladekom.
  • Voeg de mais, koolslamix, mayonaise en suiker toe. Breng op smaak met peper en zout en meng goed door.
Kip bakken
2
  • Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak het kipgehakt 2 minuten.
  • Snijd ondertussen de tomaat in blokjes. Voeg de tomaat toe en bak 2 - 3 minuten.
  • Roer daarna de zoete-pittige chilisaus erdoorheen. Breng op smaak met peper en zout.
Tortilla’s verwarmen
3
  • Leg de tortilla’s op een bord en verwarm 1 minuut op hoge stand in de magnetron (zie Tip).
  • Snijd de koriander fijn.
  • Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in plakjes.
  • Leg de avocado op een bord en besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Geen magnetron? Geen probleem! Leg de tortilla’s op een bakplaat met bakpapier en verwarm 2 - 3 minuten in een voorverwarmde oven.

Serveren
4
  • Serveer alles apart in kleine kommen op tafel en laat iedereen de eigen wraps beleggen (zie Tip).

Gezondheidstip: Dit recept bevat veel calorieën. Let je op je calorie-inname? Bewaar de tortillachips dan voor een ander moment.