Tahin is een pasta gemaakt van sesamzaad. Het wordt veel gebruikt in de mediterrane, Aziatische, Midden-Oosterse en Afrikaanse keuken.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Aubergine
40 gram
Hummus
(Bevat Sulfiet, Sesamzaad, Mosterd)
½ stuk(s)
Ui
½
Tomatenpuree
1 stuk(s)
Knoflookteen
20 gram
Tahin
(Bevat Sesamzaad)
¼ stuk(s)
Citroen
5 gram
Verse bladpeterselie en munt
90 gram
Conchiglie
(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Mosterd, Soja, Lupine)
½ stuk(s)
Rode puntpaprika
½ stuk(s)
Tomaat
½ zakje(s)
Midden-Oosterse kruidenmix
1 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de aubergine in blokjes. Halveer de tomaat en snijd de ui in vieren. Snijd de rode puntpaprika in reepjes. Verdeel de groenten over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met de helft van de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en meng goed. Rooster de groenten 18 - 20 minuten in de oven.
Weetje: Aubergine is een veelzijdige groente. Wist je dat het vol zit met ijzer en vitamine C?
Snijd de verse kruiden fijn. Snijd de citroen in partjes. Pers de knoflook of snijd fijn.
Breng, wanneer de groenten nog ongeveer 15 minuten moeten bakken, ruim water aan de kook in een grote pan. Kook de pasta in 11 - 13 minuten gaar. Bewaar 100 ml kookvocht per persoon, giet daarna af en laat uitstomen.
Verhit de overige olijfolie in een steelpan op middelhoog vuur. Bak de tomatenpuree, de knoflook en de Midden-Oosterse kruidenmix 2 - 3 minuten. Haal daarna de pan van het vuur.
Voeg de hummus, het achtergehouden kookvocht en de helft van de puntpaprika en aubergine toe aan de pan. Mix met een staafmixer tot een gladde saus. Voeg eventueel wat extra water toe als je de saus te dik vindt.
Meng de pasta door de saus. Breng het geheel op smaak met peper en zout. Verdeel de pasta over diepe borden. Garneer met de overige aubergine en puntpaprika en de verse kruiden. Besprenkel met de tahin en serveer met de citroenpartjes.