Conchiglie in saus van geroosterde groenten
Conchiglie in saus van geroosterde groenten

Conchiglie in saus van geroosterde groenten

met tahin, verse kruiden en citroen

Tahin is een pasta gemaakt van sesamzaad. Het wordt veel gebruikt in de mediterrane, Aziatische, Midden-Oosterse en Afrikaanse keuken.

Tags:
Extra Veggies
Plant-based
Allergens:
Sulphites
Sesame
Mustard
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

1 piece

Eggplant

40 g

Hummus

(Contains Sulphites, Sesame, Mustard)

½ piece

Onion

½

Tomato paste

1 piece

Garlic

20 g

Tahini

(Contains Sesame)

¼ piece

Lemon

5 g

Fresh flat leaf parsley & mint

90 g

Conchiglie

(Contains Wheat May be present Egg, Mustard, Soy, Lupin)

½ piece

Romano pepper

½ piece

Tomato

½ sachet(s)

Middle Eastern spice mix

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3021 kJ
Calories722 kcal
Fat26.5 g
Saturated Fat4.3 g
Carbohydrate90 g
Sugar19.2 g
Dietary Fiber14.8 g
Protein20.4 g
Salt1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Baking Sheet with Baking Paper
Large Pan
Saucepan
Immersion blender

Cooking Steps

Groenten roosteren
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de aubergine in blokjes. Halveer de tomaat en snijd de ui in vieren. Snijd de rode puntpaprika in reepjes. Verdeel de groenten over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met de helft van de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en meng goed. Rooster de groenten 18 - 20 minuten in de oven.

Weetje: Aubergine is een veelzijdige groente. Wist je dat het vol zit met ijzer en vitamine C?

Kruiden snijden
2

Snijd de verse kruiden fijn. Snijd de citroen in partjes. Pers de knoflook of snijd fijn.

Pasta koken
3

Breng, wanneer de groenten nog ongeveer 15 minuten moeten bakken, ruim water aan de kook in een grote pan. Kook de pasta in 11 - 13 minuten gaar. Bewaar 100 ml kookvocht per persoon, giet daarna af en laat uitstomen.

Smaakmakers bakken
4

Verhit de overige olijfolie in een steelpan op middelhoog vuur. Bak de tomatenpuree, de knoflook en de Midden-Oosterse kruidenmix 2 - 3 minuten. Haal daarna de pan van het vuur.

Saus maken
5

Voeg de hummus, het achtergehouden kookvocht en de helft van de puntpaprika en aubergine toe aan de pan. Mix met een staafmixer tot een gladde saus. Voeg eventueel wat extra water toe als je de saus te dik vindt.

Serveren
6

Meng de pasta door de saus. Breng het geheel op smaak met peper en zout. Verdeel de pasta over diepe borden. Garneer met de overige aubergine en puntpaprika en de verse kruiden. Besprenkel met de tahin en serveer met de citroenpartjes.