De kaneel die je toevoegt aan de taartjes, geeft het geheel een kruidig karakter. Het woord ‘kaneel’ is terug te leiden naar het Latijnse ‘canella’, wat stokje betekent. Dit noemden men zo omdat de dunne bast van de kaneelboom, na de oogst, vanzelf oprolt en daarna wordt gedroogd. Zo ontstaan de stokjes!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
6 stuk(s)
Appel
25 gram
Gele rozijnen
(Bevat Sulfiet)
1 tl
Gemalen kaneel
50 gram
Fijne kristalsuiker
50 gram
Roomboter
(Bevat Melk (inclusief lactose))
75 gram
Speltmeel
snufje
Zout
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snijd de appel (jonagold) in blokjes en meng deze met de rozijnen, kaneel en 1 el suiker in een kom.
Vet de ovenschaaltjes in met een beetje roomboter en verdeel het appelmengsel over de ovenschaaltjes.
Meng in een andere kom de overige roomboter, meel, overige suiker en een snufje zout. Kneed tot een los, kruimelig deeg. Verdeel het kruimeldeeg over de appel.
Bak de appelkruimeltaartjes 25 minuten in de oven, of totdat het kruimeldeeg goudgeel en gaar is.
Serveer de appelkruimeltaartjes zonder iets extra’s, of naar wens met slagroom, crème fraîche of een bolletje vanille- of kaneelijs.