Winterse groente-roast met halloumi en rodekool
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Winterse groente-roast met halloumi en rodekool

Winterse groente-roast met halloumi en rodekool

met Midden-Oosterse kruiden, zoete aardappel en pitapunten

Welke aardappel bevat meer vitamine A - de zoete of de gewone? Het juiste antwoord vind je op de receptkaart.

Labels:
Veggie
Philips Airfryer
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Knoflookteen

100 gram

Zoete aardappel

½ stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Aubergine

50 gram

Gesneden rodekool

(Kan bevatten Selderij)

1.5 tl

Midden-Oosterse kruidenmix

½ stuk(s)

Halloumi

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Pitabroodje

(Bevat Gluten)

1.5 tl

Gedroogde oregano

5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

Zelf toevoegen

1.5 el

Olijfolie

2 el

Rode wijnazijn

1 tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3556 kJ
Energie (kcal)850 kcal
Vetten45 g
waarvan verzadigd17 g
Koolhydraten73 g
waarvan suikers21 g
Vezels10 g
Eiwitten33 g
Zout3 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de zoete aardappel in parten. Snijd de aubergine in blokjes. Voeg de zoete aardappel, de knoflook, de rodekool en de aubergine toe aan een kom. Meng met de Midden-Oosterse kruiden, 1 el olijfolie per persoon en een snuf zout.

Bakken
2

Verdeel de zoete aardappel, rodekool en aubergine over een bakplaat met bakpapier. Bak 25 - 30 minuten in de oven of tot de groenten gaar zijn. Snipper de rode ui. Meng de rode ui in een kom met per persoon: 2 el rodewijnazijn, 1 tl suiker en een snuf zout. Bewaar apart maar schep af en toe om.

Snijden
3

Snijd ondertussen de halloumi in plakken. Snijd de pita in punten. Meng de halloumi en pita met 1/2 el olijfolie per persoon en de helft van de oregano in een kom.

Roosteren
4

Voeg de halloumi en pitapunten toe aan de bakplaat met bakpapier en schep alle groenten goed om. Bak nog 10 - 15 minuten of totdat de halloumi goudbruin kleurt.

Snijden
5

Snijd ondertussen de bladpeterselie fijn.

Serveren
6

Verdeel de geroosterde groenten en halloumi over de borden. Garneer met de overige oregano, bladpeterselie en gepekelde rode ui. Serveer met de pitapunten.