Welke aardappel bevat meer vitamine A - de zoete of de gewone? Het juiste antwoord vind je op de receptkaart.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Knoflookteen
100 g
Zoete aardappel
½ unit
Rode ui
½ unit
Aubergine
50 g
Gesneden rodekool
(May be present Celery)
1.5 teaspoon
Midden-Oosterse kruidenmix
½ unit
Halloumi
(Contains Milk)
1 unit
Pitabroodje
(Contains Gluten)
1.5 teaspoon
Gedroogde oregano
5 g
Verse bladpeterselie
(May be present Celery)
1.5 tablespoon
Olijfolie
2 tablespoon
Rode wijnazijn
1 teaspoon
Suiker
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de zoete aardappel in parten. Snijd de aubergine in blokjes. Voeg de zoete aardappel, de knoflook, de rodekool en de aubergine toe aan een kom. Meng met de Midden-Oosterse kruiden, 1 el olijfolie per persoon en een snuf zout.
Verdeel de zoete aardappel, rodekool en aubergine over een bakplaat met bakpapier. Bak 25 - 30 minuten in de oven of tot de groenten gaar zijn. Snipper de rode ui. Meng de rode ui in een kom met per persoon: 2 el rodewijnazijn, 1 tl suiker en een snuf zout. Bewaar apart maar schep af en toe om.
Snijd ondertussen de halloumi in plakken. Snijd de pita in punten. Meng de halloumi en pita met 1/2 el olijfolie per persoon en de helft van de oregano in een kom.
Voeg de halloumi en pitapunten toe aan de bakplaat met bakpapier en schep alle groenten goed om. Bak nog 10 - 15 minuten of totdat de halloumi goudbruin kleurt.
Snijd ondertussen de bladpeterselie fijn.
Verdeel de geroosterde groenten en halloumi over de borden. Garneer met de overige oregano, bladpeterselie en gepekelde rode ui. Serveer met de pitapunten.