Winterse groente-roast met halloumi en rodekool
Winterse groente-roast met halloumi en rodekool

Winterse groente-roast met halloumi en rodekool

met Midden-Oosterse kruiden, zoete aardappel en pitapunten

Welke aardappel bevat meer vitamine A - de zoete of de gewone? Het juiste antwoord vind je op de receptkaart.

Allergens:
Milk
Gluten

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Knoflookteen

100 g

Zoete aardappel

½ unit

Rode ui

½ unit

Aubergine

50 g

Gesneden rodekool

(May be present Celery)

1.5 teaspoon

Midden-Oosterse kruidenmix

½ unit

Halloumi

(Contains Milk)

1 unit

Pitabroodje

(Contains Gluten)

1.5 teaspoon

Gedroogde oregano

5 g

Verse bladpeterselie

(May be present Celery)

Not included in your delivery

1.5 tablespoon

Olijfolie

2 tablespoon

Rode wijnazijn

1 teaspoon

Suiker

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3556 kJ
Calories850 kcal
Fat45 g
Saturated Fat17 g
Carbohydrate73 g
Sugar21 g
Dietary Fiber10 g
Protein33 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Baking Sheet with Baking Paper

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de zoete aardappel in parten. Snijd de aubergine in blokjes. Voeg de zoete aardappel, de knoflook, de rodekool en de aubergine toe aan een kom. Meng met de Midden-Oosterse kruiden, 1 el olijfolie per persoon en een snuf zout.

Bakken
2

Verdeel de zoete aardappel, rodekool en aubergine over een bakplaat met bakpapier. Bak 25 - 30 minuten in de oven of tot de groenten gaar zijn. Snipper de rode ui. Meng de rode ui in een kom met per persoon: 2 el rodewijnazijn, 1 tl suiker en een snuf zout. Bewaar apart maar schep af en toe om.

Snijden
3

Snijd ondertussen de halloumi in plakken. Snijd de pita in punten. Meng de halloumi en pita met 1/2 el olijfolie per persoon en de helft van de oregano in een kom.

Roosteren
4

Voeg de halloumi en pitapunten toe aan de bakplaat met bakpapier en schep alle groenten goed om. Bak nog 10 - 15 minuten of totdat de halloumi goudbruin kleurt.

Snijden
5

Snijd ondertussen de bladpeterselie fijn.

Serveren
6

Verdeel de geroosterde groenten en halloumi over de borden. Garneer met de overige oregano, bladpeterselie en gepekelde rode ui. Serveer met de pitapunten.