Witte asperges met boerenachterham, gekookt ei en peterselie
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Witte asperges met boerenachterham, gekookt ei en peterselie

Witte asperges met boerenachterham, gekookt ei en peterselie

Het Hollandse witte goud op traditionele wijze bereid

Het aspergeseizoen van 2015 is in volle gang! Vorige week kon je genieten van groene asperges maar nu is het tijd voor het witte goud! De asperges komen uit het zuiden van het land en worden ieder jaar met liefde door de broers Walter en Ton geteeld. Op ons blog vertellen zij meer over hun werk.

Allergenen :
Eieren
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Aardappelen

250 gram

Witte asperges

1 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

2 takje(s)

Verse krulpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

80 gram

Achterham

Zelf toevoegen

1.5 el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)551 kcal
Energie (kJ)2305 kJ
Vetten21 g
waarvan verzadigd11 g
Koolhydraten57 g
waarvan suikers0 g
Vezels9 g
Eiwitten28 g
Zout0 g

Benodigdheden

Grote pan
Pan
Fruitmesje

Instructies

1

Kook 1 liter water per persoon voor de asperges in een aspergepan of grote pan met deksel. Kook in een andere pan met deksel 400 ml water per persoon voor de aardappelen (alpha).

Verwijder de onderste 2 cm van de asperges
2

Schil of was de aardappelen (alpha) grondig en snijd in stukken van ongeveer 2 cm. Verwijder de onderste 2 cm van de asperges. Schil de asperges vanaf de kop naar beneden met een dunschiller of aspergeschiller. De bovenkant (de kop) hoeft niet geschild te worden.

Kook de eieren met de asperges mee
3

Kook de aardappelen, afgedekt, 15 - 20 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af.

4

Kook de asperges 15 minuten in de aspergepan of grote pan met deksel. Kook de eieren de eerste 7 minuten met de asperges mee. Haal daarna uit de pan en laat de eieren schrikken onder koud water.

5

Hak de krulpeterselie fijn. Smelt vlak voor het opdienen de roomboter in een steelpan op laag vuur en voeg de krulpeterselie en peper en zout naar smaak toe. Pel de eieren.

Verdeel het gerecht over de borden
6

Verdeel de asperges, aardappelen en de plakken boerenachterham over de borden. Schenk hierover de gesmolten roomboter en serveer met het ei.

Tip! De eieren zijn na 4 minuten zachtgekookt. Wil je liever een hardgekookt ei? Kook deze dan 9 minuten.