Het aspergeseizoen van 2015 is in volle gang! Vorige week kon je genieten van groene asperges maar nu is het tijd voor het witte goud! De asperges komen uit het zuiden van het land en worden ieder jaar met liefde door de broers Walter en Ton geteeld. Op ons blog vertellen zij meer over hun werk.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
250 g
Aardappelen
250 g
Witte asperges
1 unit
Ei
(Contains Egg)
2 sprig
Verse krulpeterselie
(May be present Celery)
80 g
Achterham
1.5 tablespoon
Roomboter
(Contains Milk)
to taste
Peper en zout
Kook 1 liter water per persoon voor de asperges in een aspergepan of grote pan met deksel. Kook in een andere pan met deksel 400 ml water per persoon voor de aardappelen (alpha).
Schil of was de aardappelen (alpha) grondig en snijd in stukken van ongeveer 2 cm. Verwijder de onderste 2 cm van de asperges. Schil de asperges vanaf de kop naar beneden met een dunschiller of aspergeschiller. De bovenkant (de kop) hoeft niet geschild te worden.
Kook de aardappelen, afgedekt, 15 - 20 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af.
Kook de asperges 15 minuten in de aspergepan of grote pan met deksel. Kook de eieren de eerste 7 minuten met de asperges mee. Haal daarna uit de pan en laat de eieren schrikken onder koud water.
Hak de krulpeterselie fijn. Smelt vlak voor het opdienen de roomboter in een steelpan op laag vuur en voeg de krulpeterselie en peper en zout naar smaak toe. Pel de eieren.
Verdeel de asperges, aardappelen en de plakken boerenachterham over de borden. Schenk hierover de gesmolten roomboter en serveer met het ei.
Tip! De eieren zijn na 4 minuten zachtgekookt. Wil je liever een hardgekookt ei? Kook deze dan 9 minuten.