In dit recept maak je zelf gribiche-saus. Deze saus is afkomstig uit de Franse keuken en wordt gemaakt van onder andere een fijngesneden ei.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
200 gram
Aardappelen
350 gram
Witte asperges
1 stuk(s)
Ei
25 gram
Kappertjes en gesneden augurken
5 gram
Verse krulpeterselie
25 gram
Mayonaise
(Bevat Mosterd, Eieren)
75 gram
Warmgerookte zalmsnippers
1 el
[Plantaardige] roomboter
½ tl
Wittewijnazijn
½ tl
Mosterd
naar smaak
Peper en zout
Breng in een pan met deksel ruim water aan de kook en kook 1 ei per persoon in 8 – 10 minuten hard. Was of schil de aardappelen en snijd in parten. Snijd het harde gedeelte (1 - 2 cm) aan de onderkant van de witte asperges af en schil de asperges zorgvuldig met een dunschiller. De topjes schil je niet.
Tip: 1: Voeg de eieren voorzichtig toe, zodat ze niet breken. Je kunt de eieren ook in een aparte pan koken. 2: Het is belangrijk dat je de asperges goed schilt – bij voorkeur met een dunschiller – anders worden ze draderig na het koken.
Breng in 2 pannen met deksel ruim water aan de kook voor de asperges en voor de aardappelen. Kook de aardappelen, afgedekt, in 12 – 15 minuten, afgedekt, gaar. Giet daarna af en voeg de roomboter en de overige krulpeterselie toe aan de aardappelen. Schep om en breng op smaak met peper en zout.
Zorg ondertussen dat de asperges rechtop staan in de andere pan en kook ze in 7 – 10 minuten gaar. Giet daarna af en laat uitstomen zonder deksel. Breng op smaak met peper en zout.
Tip: 1: Heb je geen aspergepan of hoge pan in huis? Je kunt ook een lagere pan gebruiken – leg de asperges er dan plat in. 2: De kooktijd hangt af van de dikte van de asperges.Om te controleren of ze gaar, kan je met een vorkje in het kopje van de asperge prikken. Wanneer je hier geen weerstand meer voelt zijn ze gaar.
Snijd de kappertjes en augurken fijn. Hak de krulpeterselie fijn. Koel vervolgens het hardgekookte ei onder koud water, pel en snijd fijn.
Meng in een kom de kappertjes en augurken, de helft van de krulpeterselie en 1/2 tl wittewijnazijn per persoon met het gesneden ei, de mosterd en de mayonaise. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de aardappelen over de borden. Leg de witte asperges naast elkaar, serveer de zalmsnippers op de witte asperges en serveer met de gribiche-saus.