Witte asperges met zalm en gribiche-saus
Witte asperges met zalm en gribiche-saus

Witte asperges met zalm en gribiche-saus

met aardappelen

In dit recept maak je zelf gribiche-saus. Deze saus is afkomstig uit de Franse keuken en wordt gemaakt van onder andere een fijngesneden ei.

Tags:
Extra Veggies
Allergens:
Mustard
Egg

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time45 minutes
Cooking Time40 minutes
DifficultyHard

Ingredients

Serving amount

200 g

Potatoes

350 g

White asparagus

1 piece

Egg

25 g

Capers & sliced ​​pickles

5 g

Fresh curly parsley

25 g

Mayonnaise

(Contains Mustard, Egg)

75 g

Hot smoked salmon flakes

Not included in your delivery

1 tablespoon

[Plant-based] butter

½ teaspoon

White wine vinegar

½ teaspoon

Mustard

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories737 kcal
Energy (kJ)3084 kJ
Fat44 g
Saturated Fat13 g
Carbohydrate49 g
Sugar4 g
Dietary Fiber3.9 g
Protein31 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Peeler
Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Breng in een pan met deksel ruim water aan de kook en kook 1 ei per persoon in 8 – 10 minuten hard. Was of schil de aardappelen en snijd in parten. Snijd het harde gedeelte (1 - 2 cm) aan de onderkant van de witte asperges af en schil de asperges zorgvuldig met een dunschiller. De topjes schil je niet.

Tip: 1: Voeg de eieren voorzichtig toe, zodat ze niet breken. Je kunt de eieren ook in een aparte pan koken. 2: Het is belangrijk dat je de asperges goed schilt – bij voorkeur met een dunschiller – anders worden ze draderig na het koken.

Koken
2

Breng in 2 pannen met deksel ruim water aan de kook voor de asperges en voor de aardappelen. Kook de aardappelen, afgedekt, in 12 – 15 minuten, afgedekt, gaar. Giet daarna af en voeg de roomboter en de overige krulpeterselie toe aan de aardappelen. Schep om en breng op smaak met peper en zout.

Asperges koken
3

Zorg ondertussen dat de asperges rechtop staan in de andere pan en kook ze in 7 – 10 minuten gaar. Giet daarna af en laat uitstomen zonder deksel. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: 1: Heb je geen aspergepan of hoge pan in huis? Je kunt ook een lagere pan gebruiken – leg de asperges er dan plat in. 2: De kooktijd hangt af van de dikte van de asperges.Om te controleren of ze gaar, kan je met een vorkje in het kopje van de asperge prikken. Wanneer je hier geen weerstand meer voelt zijn ze gaar.

Snijden
4

Snijd de kappertjes en augurken fijn. Hak de krulpeterselie fijn. Koel vervolgens het hardgekookte ei onder koud water, pel en snijd fijn.

Gribiche-saus maken
5

Meng in een kom de kappertjes en augurken, de helft van de krulpeterselie en 1/2 tl wittewijnazijn per persoon met het gesneden ei, de mosterd en de mayonaise. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de aardappelen over de borden. Leg de witte asperges naast elkaar, serveer de zalmsnippers op de witte asperges en serveer met de gribiche-saus.