Witte asperges met zalm en gribiche-saus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Witte asperges met zalm en gribiche-saus

Witte asperges met zalm en gribiche-saus

met aardappelen

Met bijnamen als 'de koningin van de groente' en 'het witte goud' is deze seizoensgroente bij velen favoriet. De asperges in jouw box komen van eigen bodem, waar ze met liefde en passie worden gesorteerd en geschild met machines die draaien op zonne-energie.

Alleen verkrijgbaar in het seizoen, dus voeg deze groentefavoriet snel aan je box toe.

Labels:
Extra groente
Allergenen :
Eieren
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd40 minuten
NiveauMoeilijk

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

250 gram

Witte asperges

1 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

5 gram

Verse krulpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

75 gram

Warmgerookte zalmsnippers

(Bevat Vis)

10 gram

Gesneden augurken

10 gram

Kappertjes

Zelf toevoegen

½ tl

Mosterd

1.5 el

[Plantaardige] mayonaise

½ tl

Wittewijnazijn

1 el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)772 kcal
Energie (kJ)3232 kJ
Vetten49.4 g
waarvan verzadigd13.5 g
Koolhydraten47.1 g
waarvan suikers3.1 g
Vezels11.1 g
Eiwitten32.1 g
Zout2.5 g

Benodigdheden

Dunschiller
Pan met deksel
Kom

Instructies

Voorbereiden
1

Breng ruim water aan de kook in twee pannen met deksel. Was of schil de aardappelen en snijd in partjes. Snijd het harde gedeelte (1 - 2 cm) aan de onderkant van de witte asperges af en schil de asperges zorgvuldig met een dunschiller. Schil de topjes niet (zie Tip).

Tip: Het is belangrijk dat je de asperges goed schilt – bij voorkeur met een dunschiller – anders worden ze draderig na het koken.

Koken
2

Kook in de eerste pan de aardappelen, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Voeg de laatste 8 – 10 minuten de eieren toe aan de pan en kook ze mee (zie Tip). Hak ondertussen de krulpeterselie. Haal de eieren eerst voorzichtig uit de pan. Giet daarna de aardappelen af en voeg de roomboter en de helft van de krulpeterselie toe aan de aardappelen. Schep om, breng op smaak met peper en zout en houd afgedekt warm tot serveren.

Tip: Voeg de eieren voorzichtig toe zodat ze niet breken. Je kunt de eieren ook in een aparte pan koken.

Asperges koken
3

Zet ondertussen de asperges rechtop in de andere pan en kook ze in 7 – 10 minuten gaar (zie Tip 1). Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen (zie Tip 2). Breng op smaak met peper en zout.

Tip 1: Heb je geen aspergepan of hoge pan in huis? Je kunt ook een lagere pan gebruiken – leg de asperges er dan plat in.

Tip 2: De kooktijd hangt af van de dikte van de asperges. Om te controleren of ze gaar zijn, kun je met een vorkje in het kopje van de asperge prikken. Wanneer je hier geen weerstand meer voelt zijn ze gaar.

Snijden
4

Snijd de kappertjes en augurken fijn. Koel vervolgens het hardgekookte ei onder koud water, pel en snijd fijn.

Gribiche-saus maken
5

Meng in een kom de fijngesneden kappertjes en augurken, de overige krulpeterselie en 1/2 tl wittewijnazijn per persoon met het gesneden ei, de mosterd en de mayonaise. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de aardappelen over de borden en leg de witte asperges ernaast. Leg de zalmsnippers op de witte asperges en serveer met de gribiche-saus.