Met bijnamen als 'de koningin van de groente' en 'het witte goud' is deze seizoensgroente bij velen favoriet. De asperges in jouw box komen van eigen bodem, waar ze met liefde en passie worden gesorteerd en geschild met machines die draaien op zonne-energie.
Alleen verkrijgbaar in het seizoen, dus voeg deze groentefavoriet snel aan je box toe.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
200 gram
Aardappelen
250 gram
Witte asperges
1 stuk(s)
Ei
(Bevat Eieren)
5 gram
Verse krulpeterselie
(Kan bevatten Selderij)
75 gram
Warmgerookte zalmsnippers
(Bevat Vis)
10 gram
Gesneden augurken
10 gram
Kappertjes
½ tl
Mosterd
1.5 el
[Plantaardige] mayonaise
½ tl
Wittewijnazijn
1 el
[Plantaardige] roomboter
naar smaak
Peper en zout
Breng ruim water aan de kook in twee pannen met deksel. Was of schil de aardappelen en snijd in partjes. Snijd het harde gedeelte (1 - 2 cm) aan de onderkant van de witte asperges af en schil de asperges zorgvuldig met een dunschiller. Schil de topjes niet (zie Tip).
Tip: Het is belangrijk dat je de asperges goed schilt – bij voorkeur met een dunschiller – anders worden ze draderig na het koken.
Kook in de eerste pan de aardappelen, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Voeg de laatste 8 – 10 minuten de eieren toe aan de pan en kook ze mee (zie Tip). Hak ondertussen de krulpeterselie. Haal de eieren eerst voorzichtig uit de pan. Giet daarna de aardappelen af en voeg de roomboter en de helft van de krulpeterselie toe aan de aardappelen. Schep om, breng op smaak met peper en zout en houd afgedekt warm tot serveren.
Tip: Voeg de eieren voorzichtig toe zodat ze niet breken. Je kunt de eieren ook in een aparte pan koken.
Zet ondertussen de asperges rechtop in de andere pan en kook ze in 7 – 10 minuten gaar (zie Tip 1). Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen (zie Tip 2). Breng op smaak met peper en zout.
Tip 1: Heb je geen aspergepan of hoge pan in huis? Je kunt ook een lagere pan gebruiken – leg de asperges er dan plat in.
Tip 2: De kooktijd hangt af van de dikte van de asperges. Om te controleren of ze gaar zijn, kun je met een vorkje in het kopje van de asperge prikken. Wanneer je hier geen weerstand meer voelt zijn ze gaar.
Snijd de kappertjes en augurken fijn. Koel vervolgens het hardgekookte ei onder koud water, pel en snijd fijn.
Meng in een kom de fijngesneden kappertjes en augurken, de overige krulpeterselie en 1/2 tl wittewijnazijn per persoon met het gesneden ei, de mosterd en de mayonaise. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de aardappelen over de borden en leg de witte asperges ernaast. Leg de zalmsnippers op de witte asperges en serveer met de gribiche-saus.