Witte asperges met zalm en gribiche-saus
Witte asperges met zalm en gribiche-saus

Witte asperges met zalm en gribiche-saus

met aardappelen

Met bijnamen als 'de koningin van de groente' en 'het witte goud' is deze seizoensgroente bij velen favoriet. De asperges in jouw box komen van eigen bodem, waar ze met liefde en passie worden gesorteerd en geschild met machines die draaien op zonne-energie.

Alleen verkrijgbaar in het seizoen, dus voeg deze groentefavoriet snel aan je box toe.

Tags:
Extra Veggies
Allergens:
Egg
Fish

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time45 minutes
Cooking Time40 minutes
DifficultyHard

Ingredients

Serving amount

200 g

Potatoes

250 g

White asparagus

1 piece

Egg

(Contains Egg)

5 g

Fresh curly parsley

(May be present Celery)

75 g

Hot smoked salmon flakes

(Contains Fish)

10 g

Chopped ​​pickles

10 g

Capers

Not included in your delivery

½ teaspoon

Mustard

1.5 tablespoon

[Plant-based] mayonnaise

½ teaspoon

White wine vinegar

1 tablespoon

[Plant-based] butter

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories772 kcal
Energy (kJ)3232 kJ
Fat49.4 g
Saturated Fat13.5 g
Carbohydrate47.1 g
Sugar3.1 g
Dietary Fiber11.1 g
Protein32.1 g
Salt2.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Peeler
Pan with Lid
Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Breng ruim water aan de kook in twee pannen met deksel. Was of schil de aardappelen en snijd in partjes. Snijd het harde gedeelte (1 - 2 cm) aan de onderkant van de witte asperges af en schil de asperges zorgvuldig met een dunschiller. Schil de topjes niet (zie Tip).

Tip: Het is belangrijk dat je de asperges goed schilt – bij voorkeur met een dunschiller – anders worden ze draderig na het koken.

Koken
2

Kook in de eerste pan de aardappelen, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Voeg de laatste 8 – 10 minuten de eieren toe aan de pan en kook ze mee (zie Tip). Hak ondertussen de krulpeterselie. Haal de eieren eerst voorzichtig uit de pan. Giet daarna de aardappelen af en voeg de roomboter en de helft van de krulpeterselie toe aan de aardappelen. Schep om, breng op smaak met peper en zout en houd afgedekt warm tot serveren.

Tip: Voeg de eieren voorzichtig toe zodat ze niet breken. Je kunt de eieren ook in een aparte pan koken.

Asperges koken
3

Zet ondertussen de asperges rechtop in de andere pan en kook ze in 7 – 10 minuten gaar (zie Tip 1). Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen (zie Tip 2). Breng op smaak met peper en zout.

Tip 1: Heb je geen aspergepan of hoge pan in huis? Je kunt ook een lagere pan gebruiken – leg de asperges er dan plat in.

Tip 2: De kooktijd hangt af van de dikte van de asperges. Om te controleren of ze gaar zijn, kun je met een vorkje in het kopje van de asperge prikken. Wanneer je hier geen weerstand meer voelt zijn ze gaar.

Snijden
4

Snijd de kappertjes en augurken fijn. Koel vervolgens het hardgekookte ei onder koud water, pel en snijd fijn.

Gribiche-saus maken
5

Meng in een kom de fijngesneden kappertjes en augurken, de overige krulpeterselie en 1/2 tl wittewijnazijn per persoon met het gesneden ei, de mosterd en de mayonaise. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de aardappelen over de borden en leg de witte asperges ernaast. Leg de zalmsnippers op de witte asperges en serveer met de gribiche-saus.