Witte aspergesoep met ei, bieslook en volkoren rozijnenbroodje
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Witte aspergesoep met ei, bieslook en volkoren rozijnenbroodje

Witte aspergesoep met ei, bieslook en volkoren rozijnenbroodje

Een klassieke, romige soep

Aspergesoep is niet voor niets een klassieker op vele feestmenu’s. De witte asperges komen van Hollandse bodem, meer specifiek van onze leverancier. Je brengt de soep op smaak met nootmuskaat. Het eitje en het volkoren rozijnenbroodje maken van deze soep echt een voedzame maaltijdsoep.

Labels:
Kindvriendelijk
Veggie
Allergenen :
Eieren
Gluten
Soja
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

100 gram

Kruimige aardappelen

½ stuk(s)

Ui

250 gram

Witte asperges

1 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

1 stuk(s)

Bruin broodje

(Bevat Gluten, Soja, Melk (inclusief lactose) Kan bevatten Eieren, Noten, Sesamzaad, Lupine)

4 takje(s)

Verse bieslook

(Kan bevatten Selderij)

1 stuk(s)

Nootmuskaat

Zelf toevoegen

1 el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

100 ml

Melk

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kJ)2414 kJ
Energie (kcal)577 kcal
Vetten21 g
waarvan verzadigd9 g
Koolhydraten68 g
waarvan suikers0 g
Vezels12 g
Eiwitten23 g
Zout0 g

Benodigdheden

Oven
Grote pan
Pan met deksel
Staafmixer of blender

Instructies

Snijd de asperges in stukken.
1

Kook 400 ml water per persoon en verwarm de oven voor op 210 graden. Schil of was de aardappelen (doré) grondig en snijd in blokjes van 1 cm. Snipper de ui. Schil de asperges vanaf de kop naar beneden met een dunschiller of aspergeschiller. Verwijder de onderste 2 cm van de asperges. De bovenkant (de kop) hoeft niet geschild te worden. Snijd de asperges in stukken van 4 cm.

2

Verhit de roomboter in een soeppan met deksel en fruit de ui 2 minuten op laag vuur. Voeg de aardappelen en witte asperges toe en bak al roerende 1 minuut. Voeg de melk en 300 ml kokend water per persoon toe. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en kook de soep, afgedekt, 12 minuten.

3

Zorg dat de eieren net onder water staan in een pan met deksel. Breng afgedekt aan de kook en kook de eieren in 6 minuten hard. Laat daarna schrikken onder koud water, pel de eieren en prak met een vork tot grove kruimels.

4

Bak het volkoren rozijnenbroodje 6 - 8 minuten in de oven. Hak ondertussen de bieslook fijn.

Voeg de bieslook toe aan de soep.
5

Haal de soep van het vuur, schep met een schuimspaan de kopjes van de asperges eruit en leg apart. Bestrooi de soep met een ¼ tl geraspte nootmuskaat per persoon en pureer met een staafmixer of blender. Breng op smaak met peper en zout, voeg de helft van de bieslook toe en eventueel het overige kokende water als je de soep wilt verdunnen.

Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
6

Snijd de kopjes van de asperges in de lengte doormidden. Verdeel de soep en de aspergekopjes over de soepborden. Garneer met de eikruimels, de overige bieslook en een snufje geraspte nootmuskaat. Serveer met het volkoren rozijnenbroodje.