Witte aspergesoep met ei, bieslook en volkoren rozijnenbroodje
Witte aspergesoep met ei, bieslook en volkoren rozijnenbroodje

Witte aspergesoep met ei, bieslook en volkoren rozijnenbroodje

Een klassieke, romige soep

Aspergesoep is niet voor niets een klassieker op vele feestmenu’s. De witte asperges komen van Hollandse bodem, meer specifiek van onze leverancier. Je brengt de soep op smaak met nootmuskaat. Het eitje en het volkoren rozijnenbroodje maken van deze soep echt een voedzame maaltijdsoep.

Allergens:
Egg
Gluten
Soy
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

100 g

Kruimige aardappelen

½ unit

Ui

250 g

Witte asperges

1 unit

Ei

(Contains Egg)

1 unit

Bruin broodje

(Contains Gluten, Soy, Milk May be present Egg, Tree nuts, Sesame, Lupin)

4 sprig

Verse bieslook

(May be present Celery)

1 unit

Nootmuskaat

Not included in your delivery

1 tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

100 milliliters

Melk

(Contains Milk)

½ unit

Groentebouillonblokje

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Energy (kJ)2414 kJ
Calories577 kcal
Fat21 g
Saturated Fat9 g
Carbohydrate68 g
Sugar0 g
Dietary Fiber12 g
Protein23 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Stove
Large Pan
Pan with Lid
Food Processor

Cooking Steps

Snijd de asperges in stukken.
1

Kook 400 ml water per persoon en verwarm de oven voor op 210 graden. Schil of was de aardappelen (doré) grondig en snijd in blokjes van 1 cm. Snipper de ui. Schil de asperges vanaf de kop naar beneden met een dunschiller of aspergeschiller. Verwijder de onderste 2 cm van de asperges. De bovenkant (de kop) hoeft niet geschild te worden. Snijd de asperges in stukken van 4 cm.

2

Verhit de roomboter in een soeppan met deksel en fruit de ui 2 minuten op laag vuur. Voeg de aardappelen en witte asperges toe en bak al roerende 1 minuut. Voeg de melk en 300 ml kokend water per persoon toe. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en kook de soep, afgedekt, 12 minuten.

3

Zorg dat de eieren net onder water staan in een pan met deksel. Breng afgedekt aan de kook en kook de eieren in 6 minuten hard. Laat daarna schrikken onder koud water, pel de eieren en prak met een vork tot grove kruimels.

4

Bak het volkoren rozijnenbroodje 6 - 8 minuten in de oven. Hak ondertussen de bieslook fijn.

Voeg de bieslook toe aan de soep.
5

Haal de soep van het vuur, schep met een schuimspaan de kopjes van de asperges eruit en leg apart. Bestrooi de soep met een ¼ tl geraspte nootmuskaat per persoon en pureer met een staafmixer of blender. Breng op smaak met peper en zout, voeg de helft van de bieslook toe en eventueel het overige kokende water als je de soep wilt verdunnen.

Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
6

Snijd de kopjes van de asperges in de lengte doormidden. Verdeel de soep en de aspergekopjes over de soepborden. Garneer met de eikruimels, de overige bieslook en een snufje geraspte nootmuskaat. Serveer met het volkoren rozijnenbroodje.