Worst van Brandt & Levie met koolsalade en een bruin broodje
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Worst van Brandt & Levie met koolsalade en een bruin broodje

Worst van Brandt & Levie met koolsalade en een bruin broodje

Een zoete salade met wortel, appel en rozijnen

Dit is geen gewoon broodje worst! Deze worst is gemaakt door de worstenmakers Brandt & Levie. De missie van Brandt & Levie is om de allerlekkerste worst te maken van goedgehouden Nederlandse varkens. En dat proef je! Je maakt er een zelfgemaakte koolsalade bij met appel en peen.

Labels:
Eenpansgerecht
Allergenen :
Noten
Gluten
Soja
Melk (inclusief lactose)
Sulfiet
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

¼ stuk(s)

Peen

⅓ stuk(s)

Appel

½ stuk(s)

Rode ui

1 stuk(s)

Worst van Brandt & Levie

(Bevat Noten)

1 stuk(s)

Bruin broodje

(Bevat Gluten, Soja, Melk (inclusief lactose) Kan bevatten Eieren, Noten, Sesamzaad, Lupine)

75 gram

Witte kool

20 gram

Gele rozijnen

(Bevat Sulfiet)

50 gram

Labne

(Bevat Melk (inclusief lactose), Eieren, Sulfiet)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Wittewijnazijn

1 tl

Honing

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)689 kcal
Energie (kJ)2883 kJ
Vetten43 g
waarvan verzadigd13 g
Koolhydraten47 g
waarvan suikers0 g
Vezels8 g
Eiwitten24 g
Zout0 g

Benodigdheden

Oven
Aluminiumfolie
Deksel
Koekenpan
Kom
Bord

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snijd de appel in blokjes
2

Rasp of snijd de peen fijn. Snijd de appel (elstar) in blokjes. Snijd de rode ui in ringen.

Bak de worstjes
3

Verhit de olijfolie in een koekenpan met deksel en bak de worst in 2 minuten op middelhoog vuur rondom aan. Dek vervolgens de pan af en bak 8 - 10 minuten op middelmatig vuur. Keer regelmatig om. Haal daarna de worst uit de pan en houd ingepakt in aluminiumfolie warm. Bak vervolgens in dezelfde pan de rode ui op zacht vuur 3 – 4 minuten.

4

Bak het bruine broodje 3 – 4 minuten in de oven.

Voeg de saus toe aan de saladekom
5

Meng ondertussen in een saladekom de peen, appel, wittekool en rozijnen. Maak een saus van de Turkse yoghurt, extra vierge olijfolie, witte wijnazijn, honing, peper en zout. Meng de helft van de saus met de groenten in de saladekom.

Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
6

Leg op elk bord een volkoren broodje en beleg met de worst en de rode ui. Verdeel de overige yoghurtsaus over de broodjes en serveer met de salade.