Dit is geen gewoon broodje worst! Deze worst is gemaakt door de worstenmakers Brandt & Levie. De missie van Brandt & Levie is om de allerlekkerste worst te maken van goedgehouden Nederlandse varkens. En dat proef je! Je maakt er een zelfgemaakte koolsalade bij met appel en peen.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
¼ unit
Peen
⅓ unit
Appel
½ unit
Rode ui
1 unit
Worst van Brandt & Levie
(Contains Tree nuts)
1 unit
Bruin broodje
(Contains Gluten, Soy, Milk May be present Egg, Tree nuts, Sesame, Lupin)
75 g
Witte kool
20 g
Gele rozijnen
(Contains Sulphites)
50 g
Labne
(Contains Milk, Egg, Sulphites)
1 tablespoon
Olijfolie
1 tablespoon
Extra vierge olijfolie
1 teaspoon
Wittewijnazijn
1 teaspoon
Honing
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Rasp of snijd de peen fijn. Snijd de appel (elstar) in blokjes. Snijd de rode ui in ringen.
Verhit de olijfolie in een koekenpan met deksel en bak de worst in 2 minuten op middelhoog vuur rondom aan. Dek vervolgens de pan af en bak 8 - 10 minuten op middelmatig vuur. Keer regelmatig om. Haal daarna de worst uit de pan en houd ingepakt in aluminiumfolie warm. Bak vervolgens in dezelfde pan de rode ui op zacht vuur 3 – 4 minuten.
Bak het bruine broodje 3 – 4 minuten in de oven.
Meng ondertussen in een saladekom de peen, appel, wittekool en rozijnen. Maak een saus van de Turkse yoghurt, extra vierge olijfolie, witte wijnazijn, honing, peper en zout. Meng de helft van de saus met de groenten in de saladekom.
Leg op elk bord een volkoren broodje en beleg met de worst en de rode ui. Verdeel de overige yoghurtsaus over de broodjes en serveer met de salade.