Worst van Brandt & Levie met koolsalade en een bruin broodje
Worst van Brandt & Levie met koolsalade en een bruin broodje

Worst van Brandt & Levie met koolsalade en een bruin broodje

Een zoete salade met wortel, appel en rozijnen

Dit is geen gewoon broodje worst! Deze worst is gemaakt door de worstenmakers Brandt & Levie. De missie van Brandt & Levie is om de allerlekkerste worst te maken van goedgehouden Nederlandse varkens. En dat proef je! Je maakt er een zelfgemaakte koolsalade bij met appel en peen.

Allergens:
Tree nuts
Gluten
Soy
Milk
Sulphites
Egg

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

¼ unit

Peen

⅓ unit

Appel

½ unit

Rode ui

1 unit

Worst van Brandt & Levie

(Contains Tree nuts)

1 unit

Bruin broodje

(Contains Gluten, Soy, Milk May be present Egg, Tree nuts, Sesame, Lupin)

75 g

Witte kool

20 g

Gele rozijnen

(Contains Sulphites)

50 g

Labne

(Contains Milk, Egg, Sulphites)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

1 tablespoon

Extra vierge olijfolie

1 teaspoon

Wittewijnazijn

1 teaspoon

Honing

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories689 kcal
Energy (kJ)2883 kJ
Fat43 g
Saturated Fat13 g
Carbohydrate47 g
Sugar0 g
Dietary Fiber8 g
Protein24 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Stove
Aluminum Foil
Lid
Tall-Sided Pan
Bowl
Plate

Cooking Steps

1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snijd de appel in blokjes
2

Rasp of snijd de peen fijn. Snijd de appel (elstar) in blokjes. Snijd de rode ui in ringen.

Bak de worstjes
3

Verhit de olijfolie in een koekenpan met deksel en bak de worst in 2 minuten op middelhoog vuur rondom aan. Dek vervolgens de pan af en bak 8 - 10 minuten op middelmatig vuur. Keer regelmatig om. Haal daarna de worst uit de pan en houd ingepakt in aluminiumfolie warm. Bak vervolgens in dezelfde pan de rode ui op zacht vuur 3 – 4 minuten.

4

Bak het bruine broodje 3 – 4 minuten in de oven.

Voeg de saus toe aan de saladekom
5

Meng ondertussen in een saladekom de peen, appel, wittekool en rozijnen. Maak een saus van de Turkse yoghurt, extra vierge olijfolie, witte wijnazijn, honing, peper en zout. Meng de helft van de saus met de groenten in de saladekom.

Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
6

Leg op elk bord een volkoren broodje en beleg met de worst en de rode ui. Verdeel de overige yoghurtsaus over de broodjes en serveer met de salade.