Wortel-spinaziestamppot met spekjes en gehaktballetjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Wortel-spinaziestamppot met spekjes en gehaktballetjes

Wortel-spinaziestamppot met spekjes en gehaktballetjes

met zelfgemaakte jus

Wist je dat aardappelen meer vitaminen behouden als je ze met schil en al kookt?

Labels:
Familie
Allergenen :
Soja
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Aardappelen

1 stuk(s)

Wortel

25 gram

Spekreepjes

4 stuk(s)

Gehaktballetjes van varken en rund

(Kan bevatten Selderij, Eieren, Gluten, Mosterd, Soja)

10 ml

Ketjap manis

(Bevat Soja, Tarwe)

50 gram

Spinazie

Zelf toevoegen

1.5 el

[Plantaardige] roomboter

¼ stuk(s)

Zoutarm runderbouillonblokje

1 tl

Mosterd

1

[Plantaardige] melk

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3268 kJ
Energie (kcal)781 kcal
Vetten44.4 g
waarvan verzadigd22 g
Koolhydraten60.4 g
waarvan suikers14.6 g
Vezels16.6 g
Eiwitten32.6 g
Zout2.4 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Schuimspaan
Koekenpan
Garde
Aardappelstamper

Instructies

Aardappelen en wortels koken
1

Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met een deksel (zie Tip). Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Snijd de wortel in stukken van 3 cm. Kook de wortel en aardappelen in 12 - 15 minuten gaar. 

Tip: Kook je voor meer dan 4 personen? Gebruik dan twee pannen met deksel voor de wortel en aardappelen.

Spekreepjes bakken
2

Voeg de spinazie toe en kook 1 minuut verder. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en bak de spekreepjes in 5 - 7 minuten knapperig. Haal de spekjes met een schuimspaan uit de pan en bewaar apart. Laat het bakvet in de pan.

Gehaktballetjes bakken
3

Verhit de koekenpan van de spekjes opnieuw op middelhoog vuur en voeg 1/2 el roomboter per persoon toe. Bak de gehaktballetjes in 4 - 6 minuten rondom bruin. Haal ze uit de pan en bewaar apart (zie Tip).

Tip: De gehaktballen hoeven nog niet gaar te zijn. Je verwarmt ze later nog in de jus.

Gehaktballen bakken
4

Voeg per persoon: 1/2 el roomboter, 1/2 tl mosterd, 10 ml ketjap en 1/4 bouillonblokje toe. Roer goed door met een garde en blus af met 50 ml water per persoon. 

Stamppot maken
5

Voeg de gehaktballetjes weer toe en laat het geheel zachtjes inkoken tot serveren. Stamp de aardappelen en groenten grof met een aardappelstamper. Voeg per persoon: 1/2 el roomboter, 1/2 tl mosterd en een scheutje melk toe. Roer de spekreepjes erdoor. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de stamppot over de borden. Leg de gehaktballetjes erop en schenk de jus erover.

Weetje: Wist je dat we gemiddeld nog geen 150 gram groente eten per dag? Dat is een stuk minder dan de ADH. Geen zorgen, deze maaltijd bevat ruim 250 gram groente per portie!