.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
200 gram
Voorgekookte halve kriel met schil
1 stuk(s)
Zalmworstjes
(Bevat Vis)
1 stuk(s)
Bruine pistolet
(Bevat Gluten, Eieren, Soja, Melk (inclusief lactose))
½ stuk(s)
Komkommer
40 gram
Ravigotesaus
(Bevat Eieren, Mosterd)
100 gram
Rodekool, wittekool en wortel
6 ml
Basilicumcrème
1.5 el
Roomboter
(Bevat Melk (inclusief lactose))
2 el
Witte balsamicoazijn
1 tl
Suiker
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 180 graden. Verhit 1 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de voorgekookte krieltjes 5-6 minuten, afgedekt. Haal daarna de deksel van de pan en bak nog 5 minuten.Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan. Bak de zalmworstjes in 3 minuten op hoog vuur rondom bruin. Verlaag het vuur en laat de zalmworstjes nog 4 minuten verder garen.
Bak de pistolet 6 - 8 minuten in de oven.Schaaf de komkommer met een kaasschaaf in linten.Vergeet de krieltjes en de zalmworstjes niet om te scheppen. Meng in een saladekom per persoon: 2 el witte balsamicoazijn, 1 tl suiker en een snuf zout. Meng met de komkommerlinten en schep af en toe om.
Meng in een kom de helft van de ravigotesaus met de rodekool-wortelmix. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de basilicumcrème toe aan de gebakken krieltjes. Meng goed. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd de pistolet open, besmeer met ravigotesaus en beleg met de wortel-rodekoolsalade. Leg er 2 komkommerlinten en één zalmworstje op per pistolet. Verdeel de zalm-hotdogs over de borden, serveer met de overige salade, de zoetzure komkommer, de gebakken krieltjes en de rest van de ravigotesaus.