.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
200 g
Voorgekookte halve kriel met schil
1 unit
Zalmworstjes
(Contains Fish)
1 unit
Bruine pistolet
(Contains Gluten, Egg, Soy, Milk)
½ unit
Komkommer
40 g
Ravigotesaus
(Contains Egg, Mustard)
100 g
Rodekool, wittekool en wortel
6 milliliters
Basilicumcrème
1.5 tablespoon
Roomboter
(Contains Milk)
2 tablespoon
Witte balsamicoazijn
1 teaspoon
Suiker
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 180 graden. Verhit 1 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de voorgekookte krieltjes 5-6 minuten, afgedekt. Haal daarna de deksel van de pan en bak nog 5 minuten.Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan. Bak de zalmworstjes in 3 minuten op hoog vuur rondom bruin. Verlaag het vuur en laat de zalmworstjes nog 4 minuten verder garen.
Bak de pistolet 6 - 8 minuten in de oven.Schaaf de komkommer met een kaasschaaf in linten.Vergeet de krieltjes en de zalmworstjes niet om te scheppen. Meng in een saladekom per persoon: 2 el witte balsamicoazijn, 1 tl suiker en een snuf zout. Meng met de komkommerlinten en schep af en toe om.
Meng in een kom de helft van de ravigotesaus met de rodekool-wortelmix. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de basilicumcrème toe aan de gebakken krieltjes. Meng goed. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd de pistolet open, besmeer met ravigotesaus en beleg met de wortel-rodekoolsalade. Leg er 2 komkommerlinten en één zalmworstje op per pistolet. Verdeel de zalm-hotdogs over de borden, serveer met de overige salade, de zoetzure komkommer, de gebakken krieltjes en de rest van de ravigotesaus.