Zelfgemaakte curry met varkenshaaspuntjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Zelfgemaakte curry met varkenshaaspuntjes

Zelfgemaakte curry met varkenshaaspuntjes

met aubergine en rode puntpaprika

In dit recept maak je zelf de currypasta van pure, verse ingrediënten. Makkelijk, smaakvol én je bepaalt zelf hoe pittig het wordt.

Allergenen :
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Aubergine

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

1 stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Rode peper

1 stuk(s)

Sjalot

2.5 cm

Verse gember

½ stuk(s)

Vers citroengras

0.17 zakje(s)

Gemalen komijnzaad

0.17 zakje(s)

Gemalen korianderzaad

10 ml

Vissaus

(Bevat Vis)

75 gram

Jasmijnrijst

150 ml

Kokosmelk

100 gram

Varkenshaaspuntjes

5 gram

Verse koriander

Zelf toevoegen

½ tl

Suiker

1.5 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)848 kcal
Energie (kJ)3547 kJ
Vetten43 g
waarvan verzadigd23 g
Koolhydraten80 g
waarvan suikers14 g
Vezels5.7 g
Eiwitten32 g
Zout3 g

Benodigdheden

Hapjespan
Hoge kom
Pan met deksel
Staafmixer
Wok of hapjespan
Wok of hapjespan
Koekenpan

Instructies

Groenten bakken
1

Haal de varkenshaaspuntjes uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen. Snijd de aubergine en rode puntpaprika in blokjes van ongeveer 1 cm. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan op middelmatig vuur. Bak de aubergine 7 minuten. Voeg de paprika toe en bak nog 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Haal uit de pan en bewaar apart.

Snijden
2

Snijd ondertussen de knoflook en de sjalot in vieren. Snijd 1/4 rode peper per persoon in ringen en snijd de gember in blokjes. Verwijder de onderste 1/2 centimeter van het verse citroengras en snijd in ringen. Het hoeft allemaal niet fijngesneden te worden: je maakt straks een pasta met de staafmixer.

Tip: Houd je van pittig? Gebruik dan meer rode peper naar smaak, of voeg later wat sambal toe.

Currypasta maken
3

Meng de gember, het citroengras, de sjalot, de knoflook en per persoon 1/4 rode peper, 10 ml vissaus, 1/2 tl komijn, 1/2 tl koriander, 1/2 tl suiker, een snufje zout en 1/2 el zonnebloemolie in een blender of hoge kom met staafmixer en pureer tot een smeuïge pasta. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel en kook de rijst 12 - 15 minuten. Giet af en laat uitstomen. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Kook dan alle rijst, maar gebruik 2/3 voor deze maaltijd. De overige rijst kan je de volgende dag in een lunchsalade verwerken.

Curry maken
4

Verhit een wok of hapjespan middelhoog vuur. Voeg de currypasta toe en bak 2 minuten. Voeg de aubergine, puntpaprika en kokosmelk toe en breng aan de kook. Laat ongeveer 4 minuten zachtjes koken en breng op smaak met peper en zout.

Varkenshaaspuntjes bakken
5

Verhit ondertussen 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de varkenshaaspuntjes 2 - 3 minuten, of tot ze gaar zijn. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de verse koriander grof.

Tip: Je serveert de varkenshaaspuntjes apart bovenop de curry, maar ze kunnen ook met de curry gemengd worden als je dat lekker vindt.

6

Verdeel de rijst over de borden en schep de curry er half overheen. Verdeel de varkenshaaspuntjes erover en garneer met de verse koriander.