Zoet-zoute kippendij in een bao bun
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Zoet-zoute kippendij in een bao bun

Zoet-zoute kippendij in een bao bun

met frisse salade

De bao bun is een smaakvolle Chinese uitvinding om een vaak zoete en kleverige saus makkelijk onderweg op te eten. Streetfoodproof dus!

Labels:
Extra groente
Allergenen :
Vis
Mosterd
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

2 stuk(s)

Bosui

100 gram

Kippendijreepjes

½ stuk(s)

Wortel

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

50 gram

Rodekool, wittekool en wortel

15 ml

Vissaus

(Bevat Vis)

2 stuk(s)

Bao-broodje

1.25 cm

Verse gember

25 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

Zelf toevoegen

1.5 el

Wittewijnazijn

½ el

Zonnebloemolie

1.5 el

Suiker

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)772 kcal
Energie (kJ)3231 kJ
Vetten38 g
waarvan verzadigd7 g
Koolhydraten78 g
waarvan suikers30 g
Vezels8.1 g
Eiwitten27 g
Zout5 g

Benodigdheden

Koekenpan
Saladekom
Kleine steelpan
Rasp
Kleine kom

Instructies

Kip bakken
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de knoflook en het witte gedeelte van de bosui 2 - 3 minuten. Voeg vervolgens de kippendijreepjes toe en bak 6 - 8 minuten mee.

Salade maken
2

Rasp de komkommer en de wortel met een grove rasp. Meng in een saladekom per persoon: 1 1/2 el wittewijnazijn en 1/2 el suiker. Meng de komkommer, wortel en koolmix met de dressing. Laat staan tot serveren zodat de dressing goed kan intrekken en schep af en toe om.

Saus maken
3

Meng in een kleine steelpan de vissaus met per persoon: 1 el suiker en 1/2 el water. Laat dit op laag vuur zachtjes inkoken tot het de dikte van stroop heeft. Haal dan van het vuur.

Gembermayonaise maken
4

Bak de bao bun 4 - 5 minuten in de oven. Rasp de gember met een fijne rasp. Meng in een kleine kom de mayonaise met de geraspte gember.

Kip afmaken
5

Voeg de saus uit stap 3 toe aan de kip met bosui en meng goed door.

Serveren
6

Vul de bao buns met wat van de salade, de kippendijreepjes en de gembermayonaise. Garneer met het groene gedeelte van de bosui. Serveer de rest van de salade erbij.