De bao bun is een smaakvolle Chinese uitvinding om een vaak zoete en kleverige saus makkelijk onderweg op te eten. Streetfoodproof dus!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 piece
Garlic
2 piece
Scallions
100 g
Chicken thigh strips
½ piece
Carrot
½ piece
[Persian] cucumber
50 g
Rainbow slaw mix
15 milliliters
Fish sauce
(Contains Fish)
2 piece
Bao buns
1.25 cm
Fresh ginger
25 g
Mayonnaise
(Contains Mustard, Egg)
1.5 tablespoon
White wine vinegar
½ tablespoon
Sunflower oil
1.5 tablespoon
Sugar
to taste
Salt and pepper
Verwarm de oven voor op 180 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de knoflook en het witte gedeelte van de bosui 2 - 3 minuten. Voeg vervolgens de kippendijreepjes toe en bak 6 - 8 minuten mee.
Rasp de komkommer en de wortel met een grove rasp. Meng in een saladekom per persoon: 1 1/2 el wittewijnazijn en 1/2 el suiker. Meng de komkommer, wortel en koolmix met de dressing. Laat staan tot serveren zodat de dressing goed kan intrekken en schep af en toe om.
Meng in een kleine steelpan de vissaus met per persoon: 1 el suiker en 1/2 el water. Laat dit op laag vuur zachtjes inkoken tot het de dikte van stroop heeft. Haal dan van het vuur.
Bak de bao bun 4 - 5 minuten in de oven. Rasp de gember met een fijne rasp. Meng in een kleine kom de mayonaise met de geraspte gember.
Voeg de saus uit stap 3 toe aan de kip met bosui en meng goed door.
Vul de bao buns met wat van de salade, de kippendijreepjes en de gembermayonaise. Garneer met het groene gedeelte van de bosui. Serveer de rest van de salade erbij.