Zoet-zoute kippendij in een bao bun
Zoet-zoute kippendij in een bao bun

Zoet-zoute kippendij in een bao bun

met frisse salade

De bao bun is een smaakvolle Chinese uitvinding om een vaak zoete en kleverige saus makkelijk onderweg op te eten. Streetfoodproof dus!

Tags:
Extra Veggies
Allergens:
Fish
Mustard
Egg

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Garlic

2 piece

Scallions

100 g

Chicken thigh strips

½ piece

Carrot

½ piece

[Persian] cucumber

50 g

Rainbow slaw mix

15 milliliters

Fish sauce

(Contains Fish)

2 piece

Bao buns

1.25 cm

Fresh ginger

25 g

Mayonnaise

(Contains Mustard, Egg)

Not included in your delivery

1.5 tablespoon

White wine vinegar

½ tablespoon

Sunflower oil

1.5 tablespoon

Sugar

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories772 kcal
Energy (kJ)3231 kJ
Fat38 g
Saturated Fat7 g
Carbohydrate78 g
Sugar30 g
Dietary Fiber8.1 g
Protein27 g
Salt5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Tall-Sided Pan
Salad Bowl
Small sauce pan
Grater
Small Bowl

Cooking Steps

Kip bakken
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de knoflook en het witte gedeelte van de bosui 2 - 3 minuten. Voeg vervolgens de kippendijreepjes toe en bak 6 - 8 minuten mee.

Salade maken
2

Rasp de komkommer en de wortel met een grove rasp. Meng in een saladekom per persoon: 1 1/2 el wittewijnazijn en 1/2 el suiker. Meng de komkommer, wortel en koolmix met de dressing. Laat staan tot serveren zodat de dressing goed kan intrekken en schep af en toe om.

Saus maken
3

Meng in een kleine steelpan de vissaus met per persoon: 1 el suiker en 1/2 el water. Laat dit op laag vuur zachtjes inkoken tot het de dikte van stroop heeft. Haal dan van het vuur.

Gembermayonaise maken
4

Bak de bao bun 4 - 5 minuten in de oven. Rasp de gember met een fijne rasp. Meng in een kleine kom de mayonaise met de geraspte gember.

Kip afmaken
5

Voeg de saus uit stap 3 toe aan de kip met bosui en meng goed door.

Serveren
6

Vul de bao buns met wat van de salade, de kippendijreepjes en de gembermayonaise. Garneer met het groene gedeelte van de bosui. Serveer de rest van de salade erbij.