Zoete aardappel met spinazie en yoghurt-tahinsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Zoete aardappel met spinazie en yoghurt-tahinsaus

Zoete aardappel met spinazie en yoghurt-tahinsaus

met kikkererwten en gezouten amandelen

-

Labels:
Veggie
Caloriebewust

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

150 gram

Zoete aardappel

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Appel

¾ stuk(s)

Rode puntpaprika

100 gram

Spinazie

1 blik(ken)

Kikkererwten

⅔ zakje(s)

Ras el hanout

40 gram

Yoghurt-tahinsaus

10 gram

Gezouten amandelen

2.5 gram

Verse koriander

¼ stuk(s)

Citroen

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

1.5 el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)647 kcal
Energie (kJ)2707 kJ
Vetten34 g
waarvan verzadigd8 g
Koolhydraten60 g
waarvan suikers21 g
Vezels16.6 g
Eiwitten17 g
Zout1 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Sieve
Hapjespan

Instructies

Zoete aardappel bereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Weeg de zoete aardappel af en schil of was hem grondig. Snijd hem in plakken van ongeveer 1 cm dik en leg de plakken op een bakplaat met bakpapier.Besprenkel de zoete aardappel met 1/2 el olijfolie per persoon en breng op smaak met peper en zout. Bak de plakken in 20 – 30 minuten in de oven gaar.

Groenten snijden
2

Snipper ondertussen de rode ui en pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder het klokhuis van de appel en snijd in kleine blokjes. Snijd de rode puntpaprika in dunne reepjes en scheur de spinazie klein. Spoel de kikkererwten af en laat ze uitlekken in een zeef.

Tip: Dit gerecht bevat veel belangrijke voedingsstoffen. De spinazie en labne zijn rijk aan calcium, in de kikkererwten en zoete aardappel zit veel ijzer en de rode puntpaprika zorgt voor veel vitamine E en C.

Bakken
3

Verhit de overige olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de ui, knoflook en ras el hanout 2 – 3 minuten. Voeg eventueel extra olie toe als de kruiden aanbakken. Voeg de appel en rode puntpaprika toe en bak 6 – 8 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout.

Bakken en serveren
4

Voeg de kikkererwten toe aan de hapjespan en bak 4 – 6 minuten mee. Snijd ondertussen de koriander fijn.Haal de hapjespan van het vuur en roer de spinazie erdoor. Breng opnieuw op smaak met peper en zout. Snijd de citroen in parten. Verdeel de zoete aardappel over de borden. Schep de kikkererwten en groenten erop en garneer met de amandelen en koriander. Serveer met de yoghurt-tahinsaus en de citroenparten.

Tip: Dit recept bevat meer dan 50% van de ADH vezels. Deze vezels zitten voornamelijk in de kikkererwten, maar ook in de zoete aardappel en de rest van de groenten.