Zoete bloemkool-broccolisoep
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Zoete bloemkool-broccolisoep

Deze soep bevat veel groente en kruidige komijn. Het is ook lekker fris met een schepje crème fra˜che en korianderblaadjes. Ben je geen fan van koriander? Garneer dan alleen de soep van de liehebber met koriander.

Labels:
Veggie
Kindvriendelijk
Allergenen :
Gluten
Pinda's
Noten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

100 gram

Kruimige aardappelen

175 gram

Bloemkool

125 gram

Broccoli

½ tl

Gemalen kurkuma

1 tl

Gemalen komijnzaad

1 stuk(s)

Kurkumabroodje

(Bevat Gluten)

½ takje(s)

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

10 gram

Gezouten cashewnoten

(Bevat Pinda's, Noten)

1.5 el

Crème fraîche

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ stuk(s)

Groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2436 kJ
Energie (kcal)581 kcal
Vetten25 g
waarvan verzadigd8.2 g
Koolhydraten65 g
waarvan suikers8.1 g
Vezels11 g
Eiwitten19 g
Zout3.8 g

Instructies

1

Kook 600 ml water per persoon en verwarm de oven voor op 200 graden. Schil of was de aardappelen (binten) grondig en snijd in grove stukken. Snijd de bloem van de bloemkool en broccoli in roosjes en de steel in blokjes.

2

Verhit de olijfolie in een soeppan op middelhoog vuur en bak de aardappelen, bloemkool, broccoli, kurkuma en komijn al roerende 1 minuut. Voeg het kokende water toe, verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Dek de pan af, breng de soep aan de kook en laat 15 minuten zachtjes koken.

3

Bak ondertussen het kurkumabroodje 6 - 8 minuten in de oven. Snijd de koriander grof en hak de cashewnoten grof.

4

Haal de soeppan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer. Voeg eventueel extra water toe als je de soep wilt verdunnen en breng op smaak met peper en zout.

5

Verdeel de soep over de soepkommen. Schep de crème fraîche in het midden en garneer met de cashewnoten en koriander.