Deze soep bevat veel groente en kruidige komijn. Het is ook lekker fris met een schepje crème fra˜che en korianderblaadjes. Ben je geen fan van koriander? Garneer dan alleen de soep van de liehebber met koriander.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
100 gram
Kruimige aardappelen
175 gram
Bloemkool
125 gram
Broccoli
½ tl
Gemalen kurkuma
1 tl
Gemalen komijnzaad
1 stuk(s)
Kurkumabroodje
(Bevat Gluten)
½ takje(s)
Verse koriander
(Kan bevatten Selderij)
10 gram
Gezouten cashewnoten
(Bevat Pinda's, Noten)
1.5 el
Crème fraîche
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 el
Olijfolie
½ stuk(s)
Groentebouillonblokje
naar smaak
Peper en zout
Kook 600 ml water per persoon en verwarm de oven voor op 200 graden. Schil of was de aardappelen (binten) grondig en snijd in grove stukken. Snijd de bloem van de bloemkool en broccoli in roosjes en de steel in blokjes.
Verhit de olijfolie in een soeppan op middelhoog vuur en bak de aardappelen, bloemkool, broccoli, kurkuma en komijn al roerende 1 minuut. Voeg het kokende water toe, verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Dek de pan af, breng de soep aan de kook en laat 15 minuten zachtjes koken.
Bak ondertussen het kurkumabroodje 6 - 8 minuten in de oven. Snijd de koriander grof en hak de cashewnoten grof.
Haal de soeppan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer. Voeg eventueel extra water toe als je de soep wilt verdunnen en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de soep over de soepkommen. Schep de crème fraîche in het midden en garneer met de cashewnoten en koriander.