Zoete bloemkool-broccolisoep
Zoete bloemkool-broccolisoep

Zoete bloemkool-broccolisoep

Deze soep bevat veel groente en kruidige komijn. Het is ook lekker fris met een schepje crème fra˜che en korianderblaadjes. Ben je geen fan van koriander? Garneer dan alleen de soep van de liehebber met koriander.

Allergens:
Gluten
Peanuts
Tree nuts
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

100 g

Kruimige aardappelen

175 g

Bloemkool

125 g

Broccoli

½ teaspoon

Gemalen kurkuma

1 teaspoon

Gemalen komijnzaad

1 unit

Kurkumabroodje

(Contains Gluten)

½ sprig

Verse koriander

(May be present Celery)

10 g

Gezouten cashewnoten

(Contains Peanuts, Tree nuts)

1.5 tablespoon

Crème fraîche

(Contains Milk)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

½ unit

Groentebouillonblokje

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2436 kJ
Calories581 kcal
Fat25 g
Saturated Fat8.2 g
Carbohydrate65 g
Sugar8.1 g
Dietary Fiber11 g
Protein19 g
Salt3.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Cooking Steps

1

Kook 600 ml water per persoon en verwarm de oven voor op 200 graden. Schil of was de aardappelen (binten) grondig en snijd in grove stukken. Snijd de bloem van de bloemkool en broccoli in roosjes en de steel in blokjes.

2

Verhit de olijfolie in een soeppan op middelhoog vuur en bak de aardappelen, bloemkool, broccoli, kurkuma en komijn al roerende 1 minuut. Voeg het kokende water toe, verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Dek de pan af, breng de soep aan de kook en laat 15 minuten zachtjes koken.

3

Bak ondertussen het kurkumabroodje 6 - 8 minuten in de oven. Snijd de koriander grof en hak de cashewnoten grof.

4

Haal de soeppan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer. Voeg eventueel extra water toe als je de soep wilt verdunnen en breng op smaak met peper en zout.

5

Verdeel de soep over de soepkommen. Schep de crème fraîche in het midden en garneer met de cashewnoten en koriander.